Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek akkor, amikor a...

Mit tegyek akkor, amikor a kutyám, este 7-től 9-ig, vagy akár tovább is ugat megállás nélkül! Egy 5 és fél hónapos németjuhász! Lehet, hogy fél?

Figyelt kérdés
2010. szept. 16. 21:26
 1/6 Egyszerű huszonéves ***** válasza:

Lehet, hogy fel akarja hívni a figyelmed, hogy foglalkozz vele, vidd le sétálni. (Ha nem is kell neki kaki v pisi, de mozgáshiánya van). Ha nem ez a baj akkor jutalmazd meg valami nagyon-NAGYON finommal ha csendben marad. És megtanulja, hogy csak akkor figyelsz rá, ha nem "beszél".

3-5 másodpercre csendben marad akkor jutalomfalat és simogatás, dícsérés. Ebben a korban simán meg KELL értse mit akarsz tőle, ha ügyes vagy. Csak sok-sok türelmet és kitartást kívánok!

Póráz két végént nézd, na ott aranyos kutyatrükkök vannak.

2010. szept. 16. 21:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Utolsó jól írta, valóban figyelmet szeretne a kis németjuhász! Minél hamarabb le kell szoktatni, különben megtartja ezt a szokását.
2010. szept. 16. 21:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
7-9ig nem sétaidő kéne legyen? Vagy elötte sétáltok? Vagy egyáltalán? Mert ha nem, akkor megvan a válasz a kérdésre: unatkozik.
2010. szept. 16. 21:49
 4/6 anonim ***** válasza:

A figyelmedet akarja felkelteni, törődést igényel, de ha azt akarod, hogy ez elmúljon, akkor nem szabad engedi, mert megtanulja, hogy ezzel eléri a célját.

Ez sok esetben idegrendszeri zavarokkal járhat, azt hiszi, ő a falkavezér, így akár dominancia problémák lehetnek, meg is támadhat, ha kiskorában elrontod a nevelést.

Ha csöndben marad akkor, de csakis akkor kimehetsz hozzá, játszhatsz vele egy nagyot, idő után megtanulja majd, hogy csak akkor kap foglalkozást, ha csöndben marad, így ugatással nem ér el semmit, ellenben ha csöndben lesz, számíthat rád.

Sok sikert!

2010. szept. 16. 22:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez a világ legegyszerűbben megoldható problémája! Este 7-9-ig (vagy 6-8-ig, ahogy tetszik) sétálni kell! Nem az ugatás miatt, hanem amúgy is. Nekünk sosincs ilyen problémánk, 8 körül hazaérünk a sétából, fél 9-kor vacsora, innentől reggelig alvás. Ha lehetőség van rá, célszerű egy nagyobb kutyás társasághoz csatlakozni és lakott területen kívül szabadon sétáltatni a kutyákat, mert úgy sokkal könnyebben lefárasztják egymást.
2010. szept. 16. 22:27
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat! Én is ezekre gondoltam,csak nem voltam benne biztos, és nem akartam hülyeséget csinálni,mert náluk fordítva sülhet vissza! Nagyon sokat olvastam a kutyákról! Sok mindent tudok most már róluk!:)De persze még vannak hiányosságok...

Szeptemberig minden nap vittem sétálni,minden nap fogllakoztam vele,már járunk kutyasuliba is! De most ,h itt a suli, meg a munka, már nem mminden nap tudom levinni sétálni!Tudom ott a család többi tagja, de nálunk mamáék öregek már, én vok a legnagyobb tesóim között, és most sok gondi s van! MEghát az én kutyám, rám hallgat leginkább.:D De majd alkalmazom a praktikákat nála, amit írtatok! Köszi szépen! Szép napot nektek!

2010. szept. 17. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!