Milyen póráz ajánlott?
Textil nyakörv és fix textil póráz (jó márkák: Trixie, AniOne, Rogz, Red Dingo, Hunter) a nyakörvből akkor nem tud kibújni ha jól be van állítva ( a kutya nyaka és a nyakörv között annyi hely legyen hogy 2 újjad kényelmesen beférjen), de fontos hogy megtanítsd szépen húzás nélkül sétálni.
Ami a retriever pórázt illeti a boltokban kaphatóak sok esetben túl vastagok 10-12mm, így nem lehet velük azt a hatást elérni mint pl egy 5-6mm vastagságúval. Én ezt a retriever pórázt ajánlanám: [link]
Ha semmi különösebbet nem csinál (sport,munka,stb) akkor sima egyszerű textil.Jól nevelt kutyával jóformán csak dísz a póráz.
Ha tartósabbat akarsz akkor az drágább bőr póráz lesz.
Egyébiránt..azt veszel amit szeretnél rá,ami kényelmes a kezedben.CSAK FLEXIT NE!
Ezt a pórázt néztem neki, megfelelő lehet?
Még kölyök, 6 hónapos, és nem tudom mennyit nő még, így inkább egy ilyen jobban illeszkedő pórázt választanék.
Miért nem jó a sima egyszerű póráz + nyakörv/hám kombó?
Ezek az olcsó cuccok hamar tönkre fognak menni,ugyan ebben az árban viszont kapsz olyan textil pórázt ami évekig megállja a helyét..
Nekem decathlonos van, kb csak versenyen használom és edzésen, mert gyorsan le lehet szedni, fel lehet tenni, de már jön szét, nem jó minőség.
Én már nem vagyok a híve az ilyen negatív megerősítésnek, arra tökéletes ez a póráz, hogy ne bújjon ki a kutya és rohanjon el. A húzásról szerintem finomabb módszerekkel is le lehet szoktatni. Az viszont tény, hogy a vékony pórázon kisebb területen összpontosul az erő (nagyobb fájdalmat okoz), és hatásosabb lesz (persze ha a nyak tetejére rakod és a karikából induló zsinór lefelé megy).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!