A kutyán a nyakörvnek olyan szorosnak kell lennie, hogy ahogy hozzá csatlakoztatom a pórázt, az ne forogjon?
Most fogadtunk be az utcáról egy kutyát.
Elvittük orvoshoz, nem volt benne chip.
Megtartjuk, de nincs kutyás tapasztalatunk…
Vettem neki több nyakörvet is, lemérni most nem volt lehetőségem (még azelőtt kellett egy nyakörv meg póráz, hogy elvittük orvoshoz, pont azért hogy el tudjuk vinni).
Az a baj, hogy minden nyakörv nagy rá, pedig viszonylag nagyobb testű kutya, de még kölyök.
De így is 17 kiló…
A közeli boltból, a legkisebb nyakörvet is megvettem és azon még kellet egy plusz lyukat csinálni, hogy valamennyire passzoljon rá.
Próbálgattam sétáltatni, de mindig forog rajta a nyakörv és így van, hogy a póráz úgy áll rajta, hogy rágni tudja… Mivel fogváltás előtt áll, rágja is, amint lehetősége van rá.
Tudom, hogy buta kérdés, de tényleg semmilyen kutyás tapasztalatom nincs… Úgy kell rátenni a nyakörvet, annyira szorosan hogy az egyáltalán ne tudjon forogni? Az nem túl szoros úgy?
Vagy hogyan kéne megoldani ezt a problémát?
Az állatorvos rosszul tudja. Nem az a baj, hogy segítesz, az a baj, hogy nem biztos, hogy gazdátlan. Valószínűleg az, de nem tudhatod biztosan. Nem csak a te településedről lóghatott meg, máshonnan is oda kerülhetett. Itt volt pár éve egy kérdés, hogy ellopták a kutyáját, és az ország másik végében tették ki, mikor rájöttek, hogy ivartalan.
Be lett linkelve a jogi szabályozás, tartsd magad ahhoz, semmi károd nem származik belőle. Ha pedig előkerül valaki, aki hitelt érdemlően tudja igazolni, hogy övé a kutya (pl. az enyémnek van olyan ismertetőjegye, ami miatt nem keverhető össze más kutyával), akkor behajthatod rajta a költségeket, amiket a kutyára áldoztál.
És hova vagyok köteles kitenni a képét, hogy elveszett?
Mert nem hiszem, hogy jogilag köteles vagyok internettel rendelkezni…
Egyébként ez egy tizenkettő egytucat, teljesen keverék kutya. Nincs kifejezetten egyedi ismertető jegye, nem tudom elképzelni, hogy chippen kívül mással tudnák bizonyítani hogy ez az a konkrét kutya, amiről esetleg van egy képük.
Meg ha esetleg van egy fotója egy hasonló kutyáról, egy fotóval hogy bizonyítja, hogy nem Ő űzte el?
Bemondásra el kéne hinnem, hogy az tényleg az a kutya és csak véletlenül veszett el?
De amúgy meg nem fog senki érte jelentkezni, mert biztos vagyok benne, hogy ez egy árva kutya volt.
Ennek ellenére majd jobban át olvasom az általad linkelt jogszabályt és megpróbálok annak megfelelően eljárni, amennyire tőlem telik.
Ott a jogszabály, jegyzőnek be kell jelentened például.
Egyébként rendesen végignézte az állatorvos az egész kutyát, vagy csak a nyakánál kereste a chipet? Van olyan, hogy a chip elvándorol, és a nyakánál nem jelez.
#14.
Egy ilyen érzékelővel az egész kutya körül végig ment, kétszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!