35-40 kgos kutyának a barf étkezés mennyibe kerül?
Ahogy az első írja, alsó hangon 30.
De ugye nem etetheted csirkefarháttal egész életében, szóval ha változatosan akarod (szarvas, őz, nyúl, marha stb), akkor az többe kerül.
Disznót nem adunk nyersen!
Plusz kellenek kiegészítők is néha, szóval zsebbenyúlós a történet.
Ha nagyon aktív a kutya, akkor kb a testsúlya 4%-ával számoljunk (35 kg-ra), napi 1,4 kg a teljes adagja. Az 30 nappal számolva 42 kg kaja. Ebből mondjuk 15% zöldség (6,3 kg), 40% húsos csont (16,8 kg) és 40% színhús (16,8 kg), 5% belsőség (2,1 kg). Akkor mondjuk középárakkal számolva (hiszen az "olcsó" farháttól a halig kapnia kell mindent:
zöldség: 500 Ft x 6,3 - 3150 Ft
csontos: 700 Ft x 16,8 - 11760 Ft
hús: 1400 Ft x 16,8 - 23520 Ft
belsőség: 500 Ft x 2,1 - 1050 Ft
Ez így 30 napra nagyjából 40000 Ft. Ami ugye lesz olyan hónap amikor mázlisan tudsz vásárolni (vagy kapni/szerezni) akkor mondjuk "csak" 30, a következőben meg nem jön össze és 50.
Plusz ugye a kiegészítők, ott aztán tényleg a csillagos ég a határ.
És ugye ebbe nem számoltuk bele az egyre inkább elszálló árakat.
Őszintén, én 7 év után most álltam vissza tápra, mert az összesen majdnem 60 kg kutyámat élelmezni BARF szerint már tényleg fájt...
Min 40 ezer. Inkabb 50-60.
34 kg. Egyutt futunk. Igazabol sose figyelem,mennyit koltok ra.
Csirket soha nem veszek /adok neki.
Marha,diszno megy supermarketbol. Meg a zoldsegek.
Megboldogult staffim (35kg) havi 45-60 ezer körül fosztogatta a pénztárcám.
Húsok,belsőség,egy kis zöldség (és ugyebár az sem olcsó..),táplálék kiegészítők (zöldkagyló por,lazacolaj,ilyesmik).
Heti egyszer adtam halat (többnyire nem folyamit- kivéve lazac).Azon kívül leginkább nyúlhúst,kacsát,marhát,bárányt kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!