A patella ficam meggyogyulhat magától?
2022. ápr. 25. 00:09
2/14 A kérdező kommentje:
A kiskutyám sántitott,mondta a doki,hogy patella ficamos,a 4. Fázisban van,de röntgen nem készült még,de egy két napja nem sántít...vagyis nem annyit...
Mármint az örökletesen rossz szögben álló térde egyszercsak magától újra kifejlődik jól?
Nem, ezt műteni kell. A 4. fázis pedig elég súlyos.
2022. ápr. 25. 07:50
Én azért örülnék, ha röntgen alapján diagnosztizálna és ajánlana terápiát a doki (és nem a gyakori népe). Úgy tudom, kis eltérés is okozhat jelentős sántítást és jelentős eltérés sem mindig jár erős sántítással. Az biztos, hogy egyik napról a másikra nem fog eltűnni, pláne nem magától. Műtét, fizioterápia, valami kell.
2022. ápr. 25. 10:07
Patellaficam megállapításához nem kell röntgen. Inkább keress egy jó ortopéd orvost.
Egyébként nem gyógyul magától, csak romlik.
2022. ápr. 25. 13:09
A térd kiugrik a helyéről. Ehhez nem szükséges röntgen. Viszont műtét annál inkább.
2022. ápr. 25. 13:13
7/14 A kérdező kommentje:
Rendben,értem és köszönöm a válaszokat! 2 hét és műtét lesz! Reménykedem hogy semmi baj nem lesz az altatásnal és sehol máshol!
Megbocsáss, de ha ennyire aggódsz a kutyádért, ha ennyire félted, miért nem olyan helyről vettél kölyköt, ahol a patellára szűrnek? Ugyanis ez szűrhető és egy tenyésztő garanciát vállal erre a betegségre, nem is csinál almot patellás felmenőkkel.
Sajnos akinek szapirítótól kell olcsón kutya, az általában az állatorvoson is spórol.
2022. ápr. 25. 18:47
9/14 A kérdező kommentje:
Lehet én vagyok a buta,de én soha nem hallottam még patella ficamrol :( és soha nem is gondoltam volna,hogy hallani fogok róla! Amikor vettem a kutyust azt mondta akitől vettem,hogy még a nagy szülők is fajta tiszták...
De tk nem volt. Ahogy szerződés sem, igaz? Ezen látszik mennyire veszed komolyan a kztyatartást, mennyire is állsz felelősen az egészhez. Majd annyit fogsz költeni most a műtétekért (mert általában mind a két lábat műteni kell ilyenkor), mintha 2 nornális, tk-es kutyát vennél jó helyről. Milliós tétel lesz a műtét, több hónapos fizio.
2022. ápr. 25. 22:33
Kapcsolódó kérdések: