Belemászott teljesen a kutyámba a kullancs, hogyan szedjem ki?
#9 hát akkor mi ügyetlenek vagyunk:)
Hidd el megprobáltuk, kèzzel, csipesszel is de sajnos nem sikerült, lehet hogy bènák vagyunk de szerintem a lènyeg hogy valaki kitudja szedni belőle, ha ehhez állatorvos kell akkor az kell!
Ne vicceljünk már! Ki az aki vasárnap reggel 6-kor állatorvost talál?
Az, meg aki ilyen életképtelen remélem kifizet minimum 20 ezret a semmire.
A trollkodás meg nagyon is megállja a helyét, 14-es komment szerint hatásos a tabletta, holott semmi nem történt.
Remélem, megoldódott a kullancs gondotok.
Ha tablettával védekeztek, akkor is belemehet a kullancs, csak éppen elpusztul mialatt befúródik.
Az nem baj, ha beszakad a feje a kullancsnak kivételkor, majd kilökődik.
Pár forintért lehet kapni patikában kullancs kiszedőt. Jó az, ha van otthon.
1. Nem rákenni semmit, nem nyomogatni.
2. Kullancskiszedő csipesszel, ha nincs akkor szemöldökcsipesszel, a börhöz legközelebb megfogni és egy csavaró-húzó mozdulattal kihúzni. A csavarás iránya lényegtelen (én balra szoktam mintha egy csavart tekernék ki).
3. Ha beszakad a rágószerve, semmi baj, úgy hagyni, nem piszkálni.
4. Ha van otthon, a csípés helyét vmilyen baktériumölő kenőccsel bekenni (Gentamicin, Tetran).
Az állatorvos ebből a 2. pontot csinálja meg, ill. elmondja, hogy ha a kutya elesett lenne, nem eszik, lázas, akkor menj vele vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!