Magyar Vizsla kutya(?)
Sziasztok! Szeretnénk a párommal egy kutyát.A vizsla mellett döntöttünk. Nyár elején tervezünk venni csak is Tenyésztőtől. Nyáron egésznap velünk lenne, viszont évközben mivel mindketten dolgozunk ezért maximum!! 7 órát lenne egyedül. Minden nap sétálunk a mostani kutyusunkkal ezért nyilván ő is jönne velünk,letudnánk remdesen mozgatni. Jelenleg még nincs gyerekünk de a jövőben majd szeretnénk. Kérdéseim azok lennének, hogy:más kutyákkal általában kijönnek? Illetve szeretik a cicákat? (Tudom hogy neveléstől is függ)
Mennyire tanulékony, könnyen kezelhető kutyák? (Nyilván utánna néztem , de vizsla gazdisok válasuára is kíváncsi vagyok,)
Akinek vizsla kutyusa van azok nyuhodtan írhatnak tippeket.
1. Más kutyákkal általában kijönnek? Illetve szeretik a cicákat?: Ez egyed függő. Az enyém nem nagyon szerette a többi kutyát, viszont macskákkal jól kijött. A gyerekeket imádta a miénk, nagyon óvatosan bánt velük, amikor totyogós gyerek volt a közelében, akkor inkább lefeküdt a földre, hogy a gyerek hadd játsszon nyugodtan vele, nagyobb gyerekekkel pedig szabályosan bújócskázott, elbújt a bokrok mögé és várta, hogy a gyerekek megtalálják, de ez is lehet egyedfüggő.
2. Mennyire tanulékony, könnyen kezelhető kutyák?: Nagyon tanulékony és ha megkapja a fajtájának szükséges szellemi és fizikai igényeket, akkor nincs vele gond. Borzasztóan aktív kutyák, ezért nem elég nekik annyi mozgás, amennyi egy átlag kutyának, mi napi 8-10 kilómétereket futtattuk és meg se kottyant neki.
Nekem volt német és magyar vizslám is, mindkettő fajtára jellemző volt, hogy nagyon igényelte az ember társaságát, de ha hozzá van szoktatva, akkor a 7 óra egyedüllét nem szabad, hogy gondot okozzon neki. A fennmaradó időben viszont nagyon nagy szüksége van a gazdája társaságára, még akkor is, ha nem aktívan foglalkoztok vele, de lehessen a közeletekben, mert nagyon embercentrikus, főleg a magyar vizsla.
Boldog kutyás éveket kívánok !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!