A lányomat meglepném egy kiskutyával, milyen fajta a leg ideálisabb neki?
A lányom 12 éves. Már régóta kér egy kutyust. Most nyár elején lessz 13 éves és úgygondoltam szülinapjára kaphatna egy kutyát.
Nagyon szereti a kutyákat, sokat foglalkozna vele.
Viszont nagy bajban vagyok, mert nem tudom milyen fajta illene hozzá.
Mindenképpen kisebb termetű kutyát vennék neki.
Kicsit rákérdeztem, de úgy, hogy maradjon meglepetés és három kutyafajta tetszik neki a legjobban.
A törpespicc, a máltai selyemkutya és a tacskó.
Ti melyiket ajánlanátok jobban? :)
(Nekem a legjobban a máltai selyemkutya tetszik.)
Ilyenkor legfontosabb szempontok, hogy milyen környezetbe érkezne az állat és ti milyen életritmusban éltek, mire vagytok hajlandóak.
Kistermetű kutyák között is vannak különbségek, pl a tacskók híresek az önfejűségükről és a legtöbbjük még mindig igen erős ösztönökkel rendelkezik (kotorékebek).
Illetve a lányodat neked kell ismerned, készen áll-e rá, veletek EGYÜTT. Ugyanis anyagilag ez a szülők terhe lesz és fel kell arra is készülni, hogy időnként át kell vállalni bizonyos feladatokat (ha olyan az órarend, táborok stb.)
Egyébként személyes tapasztalat alapján és javaslom, hogy születésnapján adjatok át egy szép kártyát az ötlettel és utána EGYÜTT válasszátok ki mind a fajtát, mind a kennelt, mind az állatot a lánynak. Fontosnak tartom, hogy a leendő gazdi döntsön a kutyájáról.
Kutyát nem másnak veszünk hanem elsősorban magunknak.
Vegyél egyet a Te nevedre és mond meg, hogy új családtag.
#2esnek igaza van, ki tudja hogy alakul az élete. Egyetem, sok munka, költözés stb. Majd ha felnő és olyan lesz az élete ő majd eldönti hogy belefér egy kutya vagy sem.
Ha te úgy érzed, hogy a Te/Ti életetekbe belefér akkor jöjjön. De készülj úgy, hogyha a lányod idősebb lesz akkor lehet veletek marad. Ha így is be szeretnéd vállalni vegyél nyugodtan.
Hűha... azthittem a kutyavásárlás a kislányomnak egy aranyos gesztus, de most kicsit úgy érzem magam mint aki egy szörnyként van beállítva.
1-es Természetesen ismerem a lányomat, de nem tudom ezek közül melyik kutya milyen. (Kivéve a tacskót, mert nekem volt már tacsim.) Szívesen meghalgatnék saját tapasztalatokat. Mi is segítenénk a kutya nevelésében. A kártyás nagyon jó ötlet ezek után valószínűleg az lesz.
2-es Nem tudom mi lesz ha kollégiumba költözik, de mi Szívesen segítenék neki."Egy gyereknek nem veszünk kutyát." Szerintem nem mi vagyunk az elsők akik kutyát vesznek a gyerekeknek.
4-es Igen nekem is azok tetszenek a legjobban:)
5-ös Na jó ne. Nekem már volt kutyám. Mikor a kislányom 4 éves volt akkor halt meg szegény. Szerintem a lányom készen áll egy kutyára, de ha nagyobb lesz és nem lesz ideje mi is szívesen besegítünk.
Szia.
Legjobb természete ezek közül a máltai selyemkutyának van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!