Egy vakvezető kutya mit csinál, ha megtámadják a vak embert, akit vezet?
Hát, ha a vak ember elkezd sikítani, üvölteni, talán a kutyában felébredne a védelmező ösztön, de nagyon csekély arra is az esély. Nekem amstaffom van, viszem mindenhova, léptek már rá a lábára, farkára, vonaton mikor vitte fel az egyik utas a biciklijét véletlenül fejbe verte, több veszekedésnek is szemtanúja volt az utcán, és ő minderre csak farokcsóválva vigyorgott.
Most gondold el, egy labrador, aki egy nyugodtabb kutya, ráadásul képzett is, hamarabb ijedne meg vagy értetlenkedne, mintsem visszatámadna. Ezerből ha egy...
Vak vagyok.
Kutyám nincs, de kiképzővel találkoztam már, ő mesélte, hogy erre (direkt módon) nem képezik ki a kutyákat, mert lehetnek helyzetek-szituációk, amelyeket a kutya félreért, például találkozás, barátságos kézrázás és a kutya már rosszat sejtve ugrik is...
Hallottam olyanról, hogy egy vakkal szemben agresszíven léptek fel, meg akarták ütni, a kutya pontosan tudta mi történik és figyelmeztetően elkezdett morogni.
Egy vak mesélte, hogy kutyasétáltatáskor elengedte kicsit a kutyát hogy hadd sétáljon. Odajöttek hozzá: "van pénzed, adj pénzt", mire ő: "nincs", mire közölték: "dehogy nincs, majd mindjárt jól megverünk", elkezdték lökdösni, a kutya abban a pillanatban odarohant és nagyon fenyegetően morgott, ugrott volna az illetőknek.
15# Ezt amúgy jó olvasni. :) Mármint, hogy a kutya résen van, mert okádok az ilyen emberektől, főleg ha látássérülteknek a helyzetével élnek vissza.
Megkérdezhetem, Te így születtél, vagy a későbbiekben történt valami?
Hogy melyik kutya miképpen viselkedne ilyen szituációban, azt nem tudom, valamint a kutyákról sincs sok ismeretem.
Én már vakon születtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!