Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kullancs ment a kutyámba, de...

Kullancs ment a kutyámba, de állatorvos csak kedden lesz. Kibírja addig?

Figyelt kérdés
Egy elég nagy kullancs ment a kutyámba (12 éves fajtiszta tacskó). Én nem merem kiszedni belőle, nehogy nagyobb bajt csináljak, és a környezetemben sincs senki aki ezt a műveletet szakszerűen el tudná végezni. Az ünnep miatt azonban csak kedden rendel az állatorvos. Várjak addig? Vagy próbáljam meg eltávolítani én?

2022. ápr. 17. 11:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha utálod megfogni a kullancsot, akkor ráteszel egy papírzsepit, és azzal kiveszed. Nyugodt, biztos kézzel kiemeled, majd ugyanabban a papírzspiben össze is taposod.
2022. ápr. 17. 12:22
 12/19 anonim ***** válasza:
83%
Igen, taposd össze és mehet is a klotyóba. Ott biztosan nem fog feltámadni :)
2022. ápr. 17. 12:48
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Vedd ki.
2022. ápr. 17. 15:06
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, kiszedted a kutyából a kullancsot?
2022. ápr. 17. 18:18
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Annál nem tudsz nagyobb bajt csinálni, mint hogy húzod az időt és benne marad a kullancs, mert ilyenkor tudja átadni a fertőzéseket és minél hamarabb eltávolítod, annál kisebb az esélye, hogy fertőzést kap a kutya. Ahogyan írták a jövőben, ha ilyen előfordul, egy mozdulattal kiszeded, ha a feje beszakad, akkor sincs gond, mert az már nem terjeszt fertőzést.

Tévhit, hogy ilyenkor kenőccsel vagy olajjal kell bekenni és attól kilökődik. A kilökődés valóban megtörténik, de ameddig a kullancs fuldoklik, a nyálával fertőzést ad át a kutyának. Kullancskiszedőt még sohasem használtam, én mindig kézzel szedem ki, ha találok bennük.

Sajnos az enyhe telek miatt egyre több a kullancs és a cseppek sem biztonságosak 100%-ban, ezért jobb felkészülni az ilyen esetekre.

2022. ápr. 18. 09:13
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
15 jól mondja
2022. ápr. 18. 11:16
 17/19 Senior Séf ***** válasza:
83%
Ha minden kullancshoz állatorvos kellene, már a domesztikálódás előtt kihaltak volna a kutyák.
2022. ápr. 18. 16:04
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Minek orvos?

Ne viccelj, szedd ki!

Ha nem mered,finnyás vagy, félsz, nem való kutya neked.

Egy kullancs balesetveszélyes.

Ha kiszeded megmented az életét Ha esetleg fertőzött a kullancs.

Nem írok példát.

Lényeg hogy HA VAN BENNE KULLANCS MINDIG SZEDD KI MINÉL KAMARABB TE!!!!!!NE MÁS, TE!

2022. ápr. 18. 16:07
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
Elkezded tekergetni, miközben picit húzod. Pár másodperc alatt kijön. Még rémülten kapálódzik is utána, de ez ne tántorítson el az elnyomásától. Öt perce szedtem ki egyet így a macskából.
2022. ápr. 20. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!