Milyen fajta ajánlott?
Nem vagyok már tini, ezért nem gondoltam volna, hogy teszek fel ilyen kérdést.
Leírom gyorsan, hogy milyen családba kerülne a kutya:
kertes házban lakunk, agglomerációban. Pestre járok dolgozni, ez azt jelenti, hogy 5,45kor indulok otthonról és délután 6-7 óra között érek haza.
Feleségem ugyan most otthon van még a két kisgyerekkel, de pár év múlva a Gyerekek oviba mennek, Feleségem meg dolgozni, tehát és Ő is pesten dolgozik, valószínűleg a gyerekek is ide járnának oviba.
Nagyon sok kutya rengeteg törődést igényel, eredetileg staffiban gondolkodtunk, de elbizonytalanodtam. Csak az estéim és a hétvégéim szabadok.
"akkor meg minek neked kutya?" kérdésre előre válaszolva: nem hiszem, hogy csak munkanélküliek, home office-osok és nyugdíjasok tartanak kutyát. Miért is lenne az ő priviliégiumuk a kutyatartás?
Ilyen feltételekkel milyen fajták jöhetnek szóba?
Nem nagyon sok kutya igényel rengeteg törődést, hanem mindegyik. És az ötös válaszolónak igaza van, attól függetlenül, hogy ez neked nem tetszik.
Mindent leírtak előttem, és mindenben igazuk volt. Talán még egy valami: egy kölyökkutya mindent megrág. A gyerekeket is. A feleséged majd ezt is intézi, vagy már fejben meg is van építve a kennel?
Menhelyen önkénteskedem, látom, hogy milyen helyre kerülnek kutyák (és azt is, hogy milyenről jönnek...), nem minden gazdi tölti a fél napját a kutyussal. Szerintem erre a célra egy keverék is teljesen jó választás lehet. Rengeteg csodás karakterű, de átlagos kinézetű kutya ragad bent a rendszerben (főleg amúgy a bull típusuak), akiknek már az is előrelépés lenne, ha ilyen helyre kerülnének. A felnőtt kutyáktól, vagy rövid életűektől ne félj, egyszer muszáj őket elengedni, sehogy se lesz jobb.
Fajtát nem tudok írni, mert nem adtál nagyon támpontot, azon kívül, hogy szeresse a gyerekeket és bírja az egyedüllétet. Vannak ismerőseim, akik hasonló munkarend mellett nagy energiaszintű kutyákat tartanak, sportolnak velük és este mozgatják le, tréningezik őket. Az sem mindegy, hogy kinti vagy benti, kinti-benti lenne pl kutyaajtóval, mert ha munka után nem akarsz hétköznap kutyázni, akkor egy kinti kutyus tulajdonképpen 23,5 órát lenne egyedül egy nap.
Az jelentősen megnehezíti a dolgot, hogy keveset vagy otthon. Tapasztalatból mondom, hogy a kutyusok nagyon aranyosak és hűségesek, de rengeteg felelősséggel jár egy kutya tartása. Kérlek mielőtt kutyust veszel gondod át mik egy kutya igényei és te, hogy tudnád ezeket megvalósítani.
Talán ha olyan kutyust vennél ami benti-kini kutya akkor könnyebb lenne.
Mit szólsz a törpe schnauzerhez? Nagyon barátságos kutyusok. Az egyik unokatestvérmnek ilyenje volt. Nagyon okos volt, soha nem harapott meg senkit, úgyhogy a gyerekek mellé lehet jó lenne. Szerintem aranyosan néznek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!