Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Állatmenhelyet szeretnék...

Állatmenhelyet szeretnék nyitni a közeljövőben. Mi szükséges ehhez?

Figyelt kérdés
milyen engedélyek kellenek? Megvennék egy nagy telket az állatoknak, nem ketrecekbe tartanám őket, hanem mindegyiknek lenne kinti füves futkározója és egy fűtött kis kuckója. egy 30 férőhelyes menhelyre gondolnék. Mennyi pénzből jönnék ki? Esetleg akadna itt köztetek olyan aki segítene nekem ebben? aki szereti az állatokat és hajlandó lenne velem együtt összedobni a szükséges pénzt és megnyitni a menhelyet? nagyon sajnálom a gyepmesteri kutyákat ..illatos út stb..:(megszakad a szívem.
2010. szept. 15. 13:30
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nem kellene elvenni a kérdező kedvét, álmait.

kedves kérdező, itt az egyik hozzászóló emlegette a NOÉ-t.

Szóval ha már szóba került róluk tudom, hogy két ember álma vált valóra. 1990-es évek elején vágtak bele. Kicsi telek, pár kutya...mára Budapest legnagyobb állatotthona.

A többi menhely történetét nem ismerem, de nyilván hasonlókat futottak be. Szerintem is először járjál ki valahova segítőnek, esetleg vállalj ideigleneseztetést.

Aztán Te magad is meg fogod tudni mi-minden kell.

Egyébkén szükség lenne még állatmenhelyre főként bizonyos régiókban vanak fehér foltok.

2010. szept. 16. 12:32
 22/30 anonim ***** válasza:

[link]

Egy ilyen story, és véged is van, ha egyedül állsz neki sajnos. Ennyi kutyával pont teltházad van.

2010. szept. 16. 13:15
 23/30 anonim ***** válasza:

Figyu itt mindenki szereti a kutyákat, SZERETI nem majom szeretettel, a válaszolók többsége értelmes kutyásnak látszik. Naná, hogy nem úgy fogadjuk ezt a kérdést, mint a megváltót, mert általában az ilyen naív lelkesedés az oka, hogy annyi kutyus utcára kerül, és érdemtelen sorsra jut. A pontos, preciz listához, hogy mit kell tenned, hova kell menned hozzáértőkkel kell beszélned, olyanokkal, akiknek már van menhelyük.

Sajnos a lelkesség manapság M.o. kóborkutya helyzetét tekintve egyáltalán nem elég! Erő kell, ész, tájékozottság, naprakészség és olyan élet, amit szívesen föláldozol. Ha nem a szilárd talajon állva indítod a menhelyet, hanem a szíved jóságából hamar megtörsz. Sétálj végig hetente kétszer az Illatos úton, ha nem törsz meg attól amit ott látsz és tapasztalsz, akkor elég erős vagy egy saját menhely alapításához.

2010. szept. 16. 16:53
 24/30 A kérdező kommentje:
Nagyon sok menhelyen jártam már, önkéntesként is végeztem ott munkát. Szomorú a helyzet , de nemtörtem meg. Minél többször láttam azokat a szenvedő állatokat azokba a kicsi ketrecekbe, annál jobban tudtam , hogy véghez viszem amit elterveztem. Ez NEM ÁBRÁND és naívitás..nemfog mégtöbb kutya utcára kerülni , mert jóltudom ,hogy mi mindent kell megszereznem ahhoz hogy működőképes menhelyet alapítsak. utánanéztem a dolgoknak minden erőmmel azon leszek, hogy sikerüljön.
2010. szept. 16. 18:21
 25/30 anonim ***** válasza:

Szia!

Csak meg szeretném kérdezni, hogy hogy állsz a terveddel? :)

2011. jún. 26. 21:44
 26/30 anonim ***** válasza:

Én 2 kifejletet tudok elképzelni:

apukának volt esze és elzárta a pénzcsapot, mielőtt a határtalan naívitásával tönkreteszi a családot anyagilag

vagy egyszerüen belelógott a keze a bilibe és felébredt

Valamilyen színten aranyos a naívsága csak kár hogy a nagyképűség és a butaság határát súrolja. Ha 13 évesen írta volna ezt tényleg aranyos lenne ...

2011. jún. 27. 07:29
 27/30 anonim ***** válasza:
Nem tudhatjuk hogy mennyire gazdag az apukája, mert ha milliárdos akkor simán megvalósíthatta a tervét....
2011. jún. 27. 14:55
 28/30 anonim válasza:
Szerintem egyikünknek sincs annyi pénze hogy legyen belőle egy állatmenhely ezért azt gondolom hogy akik ide írnak azok közül van annyi kutyabarát hogy csinálhatnénk belőlük egy legalább 10 fős állatbarát alapítványt menhelyekkel meg mindennel (:.
2014. júl. 26. 20:42
 29/30 anonim ***** válasza:
Nemértem miért ezek a negatív válaszok,én is sokat önkénteskedek menhelyeken és fogadtam már be utcáról kutyát, és azért a háláért és kedvességért amit a mentett kutyáktól kapok megéri küzdeni. kellenek menhelyek és minden nagyobb városban akadnak akik adakoznak önkénteskednek,ha a mi városunkban lenne menhely biztos,hogy a munkám mellett rendszeresen segítenék anyagiakban is,de mivel a legközelebbi menhely egy órás út autóval nem kevés benzinköltség és oda vissza 2 ora veszteség. énis gondolkodom rajta,hogy összefogással a mi városunk is tudna alapitani egy kissebb menhelyet,és marha jó,hogy olyanokat kérdeztek milessz ha megtelik? milessz a többivel? és ha az úton elsétál melletted egy éhező kóbor kutya? ott is ugyanez a kérdés most mi lessz? nem kell negativnak lenni,össze kell fogni,menhelyeket alapitani,önkénteseket,tápot,pénzt gyüjteni.
2014. aug. 7. 19:54
 30/30 anonim ***** válasza:
Ha elmúlál 18, vágj bele. Mikor már minden megvan (pl. biztos bevétel), csak a papírok nincsenek, jelentsd be magad online. Kell hozzá max 200e ft a papírozáshoz.
2015. ápr. 10. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!