Hogy néz ki nálatok egy egészséges étrend a kutyának?
A kutyánk csontot eszik, a macskánk egeret és tejet!
Farkas kutya és házi macska
Közepes testű kutyám van (Labrador és Border Collie keverék).
Barf étrenden él, itt kell a változatosság, általában csirke,pulyka,kacsa,néha marha és hal van a menüjében. Napi adagja kb 700g ezt két részletben kapja meg reggel és este.
Szintén barfozunk, szóval a változatosság elengedhetetlen.
A csontost nem igazán tudom variálni, mert az erősebb csontokat nem emészti jól, ezért az vagy csirke mellcsont vagy darált nyúl, esetleg nyúl lapocka. A színhús változatos, mikor mit tudok könnyebben beszerezni, de kacsa, liba, szarvas jellemzően, ritkábban marha és a vörös-fehér húsok egyensúlya miatt van amikor nemcsak a csontos, hanem a színhús is csirke. Nagyon szereti a halat, de egyszerre nem tud sokat enni belőle, ezért ezt kisebb adagokban adom olyankor, amikor egyébként csak egyféle állat lenne a tálban, a hal mindenképpen tengeri (barfshopban "fehér halként" hivatkoznak rá, de nem tudom, hogy pontosan milyen fajta), ritkábban, mondjuk 2 havonta egyszer lazac.
A belsőségnél szintén rengetegféle variáció létezik, egy ideig vezettem, hogy mikor mit kapott, de most inkább érzéssel, bemegyek a boltba, nézem a kínálatot, látom, hogy mondjuk bárány vesét régen evett, akkor veszek azt. A zöldpacal sok barfossal ellentétben egyáltalán nem jött be, szóval helyette nekünk maradt a zöldség, ez sárgarépa, kígyóubi vagy sütőtök szokott lenni, gyümölcsszezonban néha egy kis málna, áfonya, de ez ritkább.
Paragazdi vagyok, szóval ezek mellett én adom a barfosoknak javasolt kiegészítőket kúraszerűen lazacolajat, zöldkagylóport, máriatövismagolajat, sörélesztőt, kollagént és csipkebogyót. Persze nem egyszerre, minden kúra 8 hétig tart és egy olaj + por, kivétel a kollagén, mert ahhoz pont jól jön a csipkebogyóban lévő c vitamin.
Ha ráveszem magam csinálok csontkocsonyát disznóból, azt egy fél napig főzöm, utána csak a levet adom, de így is vigyázni kell vele, mert kúsznak felfelé tőle a kilók.
Ha darált csontost kap fogtisztásnak kap szárított rágcsákat, szőrös nyúlfület, vagy gégét ezeket meg is eszi, de szigorúan csak rágcsálni kap velős csontot vagy őzlábat is.
Ennél persze jóval egyszerűbb egy igazán jó minőségű táp, azt felesleges variálni
#7 vagyok.
Happy Dog ból a Balance ot kapja, de szoktam neki venni Josera Festival és Premiere marhás tápot is.
Siettem, ezért csak a jelenlegit írtam.
Alutasakost vettem most, Friskies t, de általában Aldis Rufus marhamájas és vadas konzervet meg Lidls Orlando csirkemájas és bárányos konzervet szoktam venni.
A konzervből csak negyedet kap(100g), hogy a port bele tudjam keverni, mert ha. Asima száraztápra szórom, akkor beszippantja és köhög.
Tápból rendes adagot kap, egy 3decis nagy pohárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!