Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lépcsőházban kiengedett...

Lépcsőházban kiengedett macskaban kart tesznek a kutyaim, en mennyire lennek hibas? szabalyt nem en szegek(többi lent)

Figyelt kérdés

Mar több mint 20 eve itt lakunk es voltak kutyaink.

Ahogy macskasok is voltak itt.

Mostani macskak teljesen hülyek mar bocsanat. Regi cicak legalabb felugrottak a radiatorra vagy leszaladtak a pince lejarohoz. Ha ereztek, hogy megyunk le. Igy igazabol nem volt bajom veluk.

Viszont jelenleg nekem van egy 11 eves(6 kg) es egy 2 eves (21kg)kutyam.

2 eves amugy nem bantana a cicakat, de a 11 eves igen es bele viszi, igy orjongenek nagy magas energia allapotba kerulnek.

Na mar most a szomszedok macskai lecovekelnek es nem mozdulnak ezzel pedig meg jobban orjongenek a kutyaim, hogy nem birok semerre menni a macskaktol. Ilyenkor mar nyilvan a falnak beszelek. Nem egyszer kellett mas szomszedhoz bekopogni hogy segitsen, mert a macska a lepcso kozepen fekszik es nem mozdul. En meg nem tudok. Lemenni vagy eppen fel.

Kutyaim porazon vannak, alapesetben jol neveltek. Behivhatoak, kutyasuliba jartunk. De a macska az ellenseg. Es egy lépcsőhazban meg ki kerulni sem tudom.

Na mar most nem egyszer pont a forduloban bujtak meg es fel sem voltam készülve, igy a porazok is hosszabban, lazabban vannak, mikor megyunk le.

Mai eset, konkretan 5 centin mult hogy a 11 eves el ne erje a macskat aki persze nem mozdult. Ha a ket kutya ramegy. Le nem szedem a macskarol oket.

Ket szomszedom nem erti meg feszt felugyelet nelkul kint vannal a macskak a lépcsőhazban.

Olvastam szabalyzatokat es igazabol kozos teruleten mint a lépcsőhaz felugyelet nelkul hazi kedvenc nem tartozkodhat.

Egyszer legyen kesobbi reakciom es vmelyik macskanak annyi lesz. Nem ertik meg. Engem is megviselne ha latnam darabjaira cincajak a macskat.

En kertem szepen, hogy felugyelet nelkul ne legyenek kint a macskak.

2022. ápr. 2. 19:00
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy nem is nenik, hanem felnott nők -.-

2 eve harcolok mar veluk, hogy ne engedjek ki.

Kedves első nem ismered a kutyaim hatteret. Szoval persze lehet jonni a nevelessrl. Csak hogy a 11 eves kutyat 7 evesen orokoltem at, tobbszor fogott patkanyt nagyszuleimnel is mikor fent voltunk plusz macskat is kapott el majdnem farka szore banta a macskanak. Zsakmanyos, makacs 7 eves kutyat en meg kutyaiskolaba is elvittem, jartunk tanfolyamokra. Maximalisan behivhato, mindent kihoztam amit egy 7 eves kutyabol lehetett. Az hogy rühelli a macskakat bocs nem tudtam megoldani, kinevelni belole. A Ket evest meg bele viszi,ezzel sem tudok mit kezdeni, mert ha kulon viszem oket es akkor talalkozunk macskaval a ket eves kezelhető, o nem is bantja a macskakat. Csak mikor kettrn vannak es az oreg ramenne a macskara a fiatal kovetne.

Nekem oktato mondta, hogy olyan kutyat lenevelni macskarol aki sosem volt kontaktba vele, plusz zsakmanyos. Azt nagyon nehezen lehet elerni. Utcan kezelhető ha macskat lat, ez is sok munkamban van. Ott nincs gond, de zart szuk terben mint egy lépcsőház, plusz elore tiltani sem tudom mivel kiszámíthatatlan mikor lesz macska a lepcsohazban igy nehez.

Szoval nem hinnem, hogy nekem kene barmit tennem.. De mindegy is..

Köszönöm az eddigi valaszokat!

2022. ápr. 2. 23:52
 12/14 anonim ***** válasza:
73%
A macskáknak semmi keresnivalójuk nincs a lépcsőházban, az közös terület. Közös képviselőnek, gondnoknak szólj. Egyébként én csak úgy önszorgalomból felmosnám az érintett szakaszt ecetes vízzel. Az ecetet állítólag nem szeretik a macskák.
2022. ápr. 3. 09:16
 13/14 A kérdező kommentje:

Sajnos negy emeletes a haz, mi

a 4.en lakunk es bar az egyik elson masik a masodikon, van hogy feljebb jonnek. Egesz lépcsőhazat nem moshatom fel ecettel :D :D

2022. ápr. 3. 12:21
 14/14 A kérdező kommentje:
Igen, közös terulet. Szoval nem kene kiengedni őket.
2022. ápr. 3. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!