Mennyi idős kortól lehet barfozni?
El kene donteni, hogy mivel etetsz. Vagy fozes vagy tap vagy barf, ne keverd oket. Akar kiprobalhatod az osszes etetesi modot is, ha kiserletezni akarsz,de egyszerre csak egyet.
Konyhai maradekot pedig termeszetesen ne kapjon, nagyon sok dolog nem valo a kutyanak abbol, amit mi emberek megeszunk.
Az en sajat velemenyem az, hogy 6 honapos kor elott nem mertem a kutyaval barfozni, de elvileg ha jol csinalod es mindent daralsz (csontot is) akkor mehet kolyokkortol is.
Anyatej utan mar eszik a csontot es nyershust problema nelkul!!!
A mienk tenyesztoje is igy etette!!
Amit tudok tanácsolni:
Amikor hazaviszed a kiskutyát egy ideig etesd azzal amivel az előző helyén etették, ez azért fontos mert a gazdi/helyváltás stressz a kiskutyának és nem jó még a kaját is változtatni.
Olvass sokat addig is a barfról az alábbi csoportokban:
Én itt tanultam meg a barfozás alapjait.
De mivel említed a Farkaskonyhát, így érdemes lenne felvenni velük a kapcsolatot és segíteni fognak.
Ami még kimaradt a válaszomból. (de a start file tartalmazza)
Tápról nyersre váltás:
Kölykök (0-7 hónap) esetében, akik naponta még 3-4 alkalommal esznek, elég, ha a
nap utolsó egy vagy két étkezését kihagyjuk.
Az átállás legyen radikális!
Nem vegyítjük a régi menüt az újjal, mondván, hogy majd szép óvatosan hozzászokik
a kutya a nyershez. A koplaló nap után már csak nyerset kapjon a kutya, a keverés
emésztési gondot okozhat (puffadás, hányás, hasmenés, akár bélgyulladás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!