Ilyen esetben kell számítanom arra, hogy beszálljak az állatorvosi költségekbe?
Van 2 kutyám, egyáltalán nem tűrik meg az idegen macskákat, csak a miénket.
Ma reggel látom, hogy a szomszéd cicája itt van a fánkon, a kutyák alatta őrzik, a macska farka le lett szerelve.
Napok óta mászkál át ide, ivarzik, a szomszéd el akarja vinni ivartalanítani a napokban.
Kell számítsak arra, hogy beszálljak a költségekbe, mivel az én kutyáim szedték le a macska farkát?
Őrző védő fajták. Szerinted milyennek kéne lennie egy jól nevelt őrző védőnek? Se idegen embert se idegen állatot nem engednek be a kertbe, de szerintem azzal, hogy oda írtam, hogy a mi cicánkkal nincs problémájuk, sőt, nyalogatják, a macska meg dörgölőzik hozzájuk, ebben benne van, hogy nem idegbeteg macska gyűlölő, hanem csak az idegen macskával van baja, amelyik átjön a kertünkbe.
Az évszázadok alatt kialakított ösztöneit miért kellene kinevelnem belőle, amikor tudatosan vettem ilyen fajtát, és nem átformálni akarom.
Az én kutyám megy minden kisebb termetű állatra (macska, sün pl. főleg, ha elkezdenek futni előtte), nem egy macskát meg is ölt az udvaromban. Nyilván sajnalom a macskákat, de csak amiatt nem fogom 0-24-ben bezárni a kutyámat, hogy még a SAJÁT kertembe se mehessen ki, mert más gyökér és nem képes szélnek ereszti a macskáját.
(Házon kívül mindenhol pórázon sétálunk, pont emiatt)
Nem. Még ha feljelentene sem. Kiröhögnék. Törvénybe is az van, hogy az állattartó köteles az állatait a saját telkén belül tartani. Az hogy erre fütyülnek a macskások az más téma..
Sajnálom a macskát, ilyen ökör gazdi mellett nem sokáig fog életben maradni. Amúgy az ivartalanított macska is eljárkál. Nem fog a gazdi kertjében csücsülni egész nap.
"A kutyádar meg kellene nevelni.szerintem fizetned kéne."
Miért is? A macsek kószált át, nem a kérdező kutyái!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!