Miért a bicikliúton kell sétáltatni a kutyákat?
“ Ez ilyen tipikus magyar mentalitás”
Nem. A németek is pont ilyenek. Csak a biciklisek nemeteknél sokkal erőszakosabbak, és kekeckedőbbek, ezért a gyalogosok jobban odafigyelnek.
Ezt a kérdést a póráznélkülsétáltatós csajszi kérdése alatt is fel akartam tenni...
Ugyanez a helyzet pl. Budaörsön a Baross utcában... Egymás mellett párhuzamosan ott van a járda és a kétsávos kerékpárút. Kb. fél-egy méteres elválasztó fűsávval. És hol sétáltatják a kuttyokat? Naná, hogy a bringaúton. És ők vannak megsértődve, ha csengetnek a biciklisek.
Dettó a Nagytétényi úton, a Campona előtt. Mindenkinek megvan a helye, mégis rámennek a bicikliútra.
2: igen, sajnos a babakocsis anyukák, nyuszimotoros gyerekekkel sem kivételek.
“ Utolsónak üzenem, tudni kéne a táblák jelentését ”
Ennek az infótartalma nulla. Kinek kellene tudni, illetve ki nem tudja?
“ akármennyire is furcsa, a bicikli egy jármű, ami sokkal gyorsabb a gyalogosnál.”
Tehát eszerint nem igazán lenne helye a biciklinek az úttesten, és a padkán kellene menniük, hisz az autók sokkal gyorsabbak, és még járművek is?
Attól függ milyen jelzésű bicikliút.
Mármint ahol én lakom ott is bicikli útnak hívják, de rajta van a kék tábla, hogy biciklis és gyalogos forgalom számára is használható. Itt én is rendszeresen sétáltatom a kutyám (pórázon), mert szép helyen van és nem kell hallgatnom az őrjöngő ebeket.
Viszont nyilván ha látom, hogy jönnek szemből akkor lehúzodunk, sokszor hátra is nézek időnként, számíthatunk e valakire.
Szóval ha nálatok sincs lehetőség másra, és nem kizárólag bicikliútról van szó, akkor ez van.
Viszont az ilyenekre már messziről jól rá kell szólni, csengetni, mint az őrült, mert a leírásból ítélve, nem azzal van a baj, hogy kutyát sétáltatnak, hanem mert nincs hozzá eszük...
#6 voltam, itt van képen is egy másik példa. A vadiúj Etele úti bringaút.
Tökéletesen látszik, hogy két méterrel beljebb, ott van a térköves gyalogos-sétálós járda. Mégis sokszor ott kvaterkáznak a lakótelepi nyugdíjasok a bringaúton a Fifikéikkel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!