A kiskutyám 24. -én lesz még csak 3 hónapos. Szerintetek van értelme már most elkezdenem megtanítani őt az alapvető parancsokra?
Persze h érdemes.
Barátnőm kiskutyája - holnap lesz 3 hónapos:
Minél előbb elkezded annál jobb!
A vakvezető kiskutyákat is már 6 hetesen tanítgatják az alapokra.
Én az ÜL! paranccsal kezdtem. Csak úgy kapta meg a vacsoráját, reggelijét, ebédjét ha leült és megvárta amíg leteszem. Kis jutalomfalatokkal (virsli, párizsi) hamar megtaníthatod neki az alapokat. A behívás is könnyebb lesz így :)
Sok sikert!
OFF:Brynt klikkerrel tanítják? Ez csodálatos, hogy egy ilyen kölyöknek mennyire megy még a formálás! A felnőtt kutyámmal most kezdtünk el formálással próbálkozni, és egyelőre ott tart a dolog, hogy már ki tudom mozdítani abból, hogy előttem ül és engem bámul, de a doboz felé még csak teljesen véletlenül járt :)
ON: nem tudom, hogy milyen tanítási módszereket ismersz, vagy használsz, de a pozitív megerősítéses tanulást már nyugodtan el lehetett volna korábban is kezdeni, akár elvárások nélkül is.
Az én barátnőmnek 11 hetes a kiskutyája, már ül, fekszik, hempereg, persze segítséggel és nem parancsra. Egyszerűen annyit csinál ebben a korban, hogy minden olyan viselkedést megjutalmaz, ami neki tetszik. ha kiskutya magától ült, kapott egy falatot, ha magától feküd, akkor is kapott, ha séta közben láb mellé ment, akkor is, és így tovább. Egyre gyakrabban csinálja ezeket a viselkedéseket, így már gyerekjáték parancshoz kötni.
off: igen, klikkeres kutya
Ennél meg még durvább Silvia Trkman kutyája/kutyi - keress rá youtube-on ;o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!