Milyen fajtát javasolnátok? Gondban vagyok? (részletek lent)
Szóval fajtatiszta kutyát szeretnék, minden délután kb 30 percet futok intenzíven, nem sprint inkább tempós kocogás. Az egyik sétája mindenképp ez lenne, ezenkívül reggel olyan 20 percre és lefekvés előtt még egyszer fél órára tudnám levinni. Hétvégén persze itthon vagyok, olyankor mehetünk akár kirándulni akár kutyasuliba, nem is ez a lényeg, de a hétköznapjaim mereven így néznek ki.
Viszont amiket néztem fajtáknak ez vagy túl kevés mozgás, vagy túl sok, mert a futást nem bírná...
Ameddig kölyök persze nem futnánk, egy ideg meg tudom oldani hogy lerövidítem az edzésem vagy kihagyom és helyette vele foglalkozom, viszont 1-2 éves korától jó lenne ha el tudna kísérni rendszeresen futni, és az mindkettőnknek egyszerűbb lenne.
Ötletek?
Ha hozzá van szokva, 30 perc kocogást még egy öleb is kibír. Nekem havanese-eim vannak, nincsenek intenzíven tartva, inkább lustálkodósak, de ha úgy lenne, simán lenyomnának ilyen napirendet. Ismerősöm sportos felépítésű 15 kilós keverék kutyája órákat tud eltölteni futópadra állítva, azután, hogy egész nap úton voltak, játszottak és utána is még simán labdázik.
Egy kutyát nem csak testileg kell lefárasztani, hanem szellemileg is. Nagy energiájú kutya nem lenne jó neked szerintem, kevesebb mozgás igényű fajtát ajánlanék neked, amit hozzászoktatsz az életmódodhoz.
Tehát munkakutyát és hasonlót szerintem semmiképp se válassz (mudi, puli, pumi, border collie, husky, vizsla, agár, legtöbb nagytestű kutyafajta)
Illetve olyat amit egészségügyi okok miatt nem futásra való (bulldogok, mopsz,...)
Szerintem kis, közepes testméretű kutyafajták között nézelődj.
Ha ennyire ismered a fajtat, akkor miert ajanlod napi 30 perc futashoz 3-as? Merthogy ennyi edeskeves neki.
Raadasul leirod egymas utan haromszor? Latszik a neved, csak mondom 🤣
Nekem amugy tacskom van, konkretan en futni nem szoktam vele, de rohan o magatol rengeteget a napi jatek soran. Osszesen 2 orat setalunk, jatszunk intenziven naponta, ezen kivul meg csak fekszik, alszik. De o ugye benti kutya, kinti tartasra nem igazan alkalmas.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!