Kis termetű kutyák miért védik dühöngve agresszíven a kajájukat vagy dolgaikat, mikor tudatában vannak hogy a nagyobb bármikor elvehetné?
Mert nem nevelted meg...
Nekem eddig egyik kistestű kutyám sem viselkedett így, sőt nyugodtam bele is nyúlhatok a kajájába miközben eszik.
Kistestű kutyáim vannak, soha eszükbe sem jutott rám morogni. Pedig egyik menhelyi, többi emberrel nem barátságos típus.
Amit én tapasztaltam, hogy ugatósabbak, mint a nagyobb kutyák. Szívesebben hallatják hangukat séta közben is.
(Tacskó keverékem és csivavám van)
Az étel alapvető az állatok életben maradásához.
A kutya ilyenkor pontosan azért, morog, vicsorít, fenyeget, mert attól fél, hogy elveszed tőle az ételt és védi tőled. Erre a félelemre a hülye ember még rá is szokott erősíteni azzal, hogy tényleg elveszi a kutya elől az ételt.
Ha megbíznak benned, hogy nem jelentesz fenyegetésta számukra, hogy adsz, nem elveszel tőlük, akkor nincs ilyen probléma.
(Kistestűnél azért gyakoribb, mert a gazdik ráhagyják. Egy komondortól vagy egy németjucitól ugyanez nem cuki, az első jelek után elkezdik kezelni a problémát.)
#9 "Erre a félelemre a hülye ember még rá is szokott erősíteni azzal, hogy tényleg elveszi a kutya elől az ételt."
Tudod, ezt a tudatosan nevelő gazdák nem viccből csinálják, hanem azért, hogy ha sétáltatás közben netalántán felvenne valamilyen eldobott élelmet (amiben gombostű vagy méreg is lehet), akkor is el tudják venni a kutyától, ugyanis ez sokszor az életét mentheti meg.
Az étel féltése egyébként teljesen ösztönös a kutyák részéről, nem csak kistestűekre jellemző, a gazda felelőssége, hogy megfelelő neveléssel ennek határt szabjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!