Macska és gyerekbarát lakásban tartható kutyafajták?
Saját lakás, nem egy kis lyuk mint amit valaki írt. Szóval a tulaj én vagyok, és engedek kutyát 😄
A kisfiam 3 éves, normálisan bánik az állatokkal, nyilván ezért van cicánk is. Ha rosszul bánna az állatokkal nem lett volna a cica sem. Nyilván nem egésznap a lakásban szeretném tartani a kutyust.. 😅 A normális válaszolóknak nagyon szépen köszönöm a segítséget! ☺️ 🤗
Kb akármelyik, mert nevelés kérdése.
Általában Goldit, Labradort, angol bulldogot, mopszot, uszkárt, ilyeneket szoktak ajánlani. DE!
A többsége borzasztóan szőröz, folyamatos ápolás mellett is, ilyen például a mopsz. Mindenhol is ott lesz a szőre.
Nekem tacskom van cicaval, jol kijonnek, pedig ugye azt mondjak, hogy vadaszkutya melle nem jo otlet a macska. Es a kutya volt elobb, a macska kolyokkent erkezett.
Elvileg ugy egyszerubb, ha a macska melle kolyokkutya jon :)
Mopszot javaslom, agressziómentes fajta (ha lehet ilyet mondani), gyerekkel össze kell szoktatni, de barátságos, szelíd fajta. Macskával biztosan nem lesz problémája.
Vagy cavalier king charles spániel, szintén könnyen kezelhető fajta.
Csivavát pl nem javaslom. Nagyon aprók, törékenyek és könnyen idegesek lesznek. Csivavám van nekem is, de nem az ideális fajta gyerek mellé. A cicával nem lenne gond, inkább a kutyát kéne félteni a macskától :D
Ha nagyobb kutyában gondolkodsz akkor labrador vagy golden retriever, esetleg uszkár (kozmetika igényes, de nem hullik a szőre)
A tacskók között azért akad keményebb egyed, akit gyerek mellé nem javasolnék, mert simán odakap.
Tacskót én azért nem feltétlenül ajánlanék egy bizonyos kor alatt.Mondjuk egy olyan 6 éves kor alatt.Nem igazán bírja,ha valaki húzta-nyúzza,elég aktív kutya vadászkutya révén.
Pont így semmiképpen sem ajánlanék Westiet,Jack russellt,Foxit,jagd terriert,spitzeket,csivavát..
Nem véletlen,hogy a Bichonok,Spánielek,Shih tzu,Törpe Uszkár,Törpe snaci és ezekhez hasonló a népszerű kistestű fajta családban.Ők alkalmazkodóbbak és kicsikkel is el vannak.
(Bár ez egyed függő,a Shih tzum egyik gyereket sem tudta megszokni
Amikor nagyobbak lettek akkor kezdte őket kedvelni,de akkor is adj kaját szinten.Bár nálunk a kutya volt előbb.)
En egyébként úgy vettem észre, hogy minél nagyobb testű a kutya, annál kiegyensúlyozottabb, elfogadóbb, türelmesebb gyerekekkel szemben. Mellesleg a fájdalom küszöbük is nagyobb és egy még kicsi gyerek, van hogy még kevésbé koordinálja a mozdulatait, akkor is, ha tudja hogy óvatosan kell bánni egy állattal. Ez természetesen, pl simogatás közben kicsit erősebben megnyomja, vagy behajlítja az ujjait, kicsit erősebben, ezt viszont egy nagy testű kutya jóformán meg se érez, de egy kis testű igen.
Az én nagytestű kutyám azt se veszi észre ha véletlenül rálépek a mancsára (egyszer volt, nem álltam rajta órákat, de mintha fel se tűnt volna neki, még csak el se akarta venni a lábát). Vagy, ha arról lenne szó, nincs gyerekem, de ha lenne, a legnagyobb nyugalommal engedném a 60 kilós állathoz a totyogó gyerekem, mert tudom, hogy ha elborulna és esetleg a kutyában megkapaszkodik, az oda se mordulna rá.
A nagy kutya + kis gyerek kombináció valóban mindig sokkal jobb választás sok szempontból is.
Ezek a kis kutyák sérülékenyek,kényesek,nem kisgyerek és család volt a tenyésztésük célközönsége.Társasági kutyák első sorban felnőtteknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!