Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mért morog rám vagy kap oda a...

Mért morog rám vagy kap oda a kutya, ha felé nyúlok miközben eszik?

Figyelt kérdés
Sok olyan kutyát láttam már ami így viselkedik a gazdájával. 15 éves keverék kutyám viszont a 15 éve alatt egyszer nem morgott rám. Még az sem érdekelte, ha elvettem a kajáját miközben már ette, megvárta míg visszaadtam neki. Ha evés közben simogattam az meg főleg nem érdekelte, sőt még a farkát is elkezdte csóválni szóval inkább még örült neki. Eszébe sem jutott, hogy megharapjon miatta. Az ilyen morgós és saját gazdáját megharapni képes kutyák nem bíznak a gazdájukban? Nem szeretik őket? Ők lennének azok a kutyák, amikben soha nem szabad megbízni?
2010. szept. 12. 20:37
1 2 3
 11/21 doboszoli ***** válasza:
0%
Értem én, hogy falkavezér... Szerintem a kutya életének fontos része a zabikálás. Könyörgöm, hagyjuk békén arra az öt percre. Számtalan más módja van a vezérség kivívásának.
2010. szept. 13. 08:28
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

doboszoli!

Gondolj csak bele, hogy milyen fontos, hogy megtanulja azt, hogy te bármikor elveheted tőle amit eszik. Bármit bedobnak neki, bármit el kezd rágni, csak oda mész, és elveszed tőle. De ha erre nem tanítod meg akkor baszha....

2010. szept. 13. 10:00
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Egy barátnőm golden retrievere pár hónappal ezelőtt a lábamnak ugrott, amikor el akartam rúgni az utcán egy szelet kenyeret, amit az én kutyámmal szimatoltak.

Kb. egy éve lettek ivartalanítva, azóta ez a kutya nagyon nagy haspók lett, mindig éhes, és ha kajáról van szó, akkor agresszív lesz.

Az én kutyámnak a szájából is ki tudom venni a legfinomabb falatokat, viszont ebben a goldiban azóta egyáltalán nem bízok.

Egyidősek a kutyámmal, nagyon sokat sétáltattam korábbban a goldit is, ha a barátnőmék elutaztak.

És tudom, hogy a gazdija sem merne odamenni, ha séta közben nekiállna valamit fölenni a földről...

Az ő dolguk, de én a saját kutyámnak nem hagyom, hogy emberekre morogjon. Se rám, se másra.

2010. szept. 13. 12:26
 14/21 anonim ***** válasza:

Nevelés kérdése.

Az én németjuhászom soha nem morogna meg engem, a szájából is kivehetném a kaját. Gondolom,mert falkavezérként működök nála.

Viszont már többen jártak nálunk kutyák,és amikor enni adtam nekik,vettem volna el mellőlük a vizes tálat,hogy friss vizet adjak neki, és máris morgott,pedig meg sem közelítettem. Ösztönök. Az öszöneiben van,hogy ez most az övé,ezt nem vehetitek el tőle.De nem szabad így lennie,soha nem moroghat meg titeket!

De persze tudom,hogy nem veletek van csak kérdezted stb.

A te kutyádnál jó dolog az,hogy simogathatod,de hagyd békén arra a pár percre,mert neki is szüksége van rá hogy nyugodtan ehessen,nem kell csóválni stb.

De egyébként biztos hogy a kutyád falkavezérnek tisztel,vagy nem is falkavezérnek,de nála feljebb valónak.

2010. szept. 13. 13:55
 15/21 A kérdező kommentje:

"Szerintem a kutya életének fontos része a zabikálás. Könyörgöm, hagyjuk békén arra az öt percre."

Persze, de ahol gyerek van ott azért nem árt, ha a kutya nem harapja meg, ha véletlenül meglöki evés közben vagy odanyúl a kajájához. Ha valóban bele lehet ezt nevelni a kutyába, akkor kölyök korában érdemes megtenni, később már úgysem lehet.

2010. szept. 13. 14:39
 16/21 doboszoli ***** válasza:
20%

Természetesen a talált/dobott élelem megtagadása kötelező

feladat. Máshol írtam, nekem egy gyönyörű rotim "ment rá", hogy nem tudta.

A gyerekkel kapcsolatban: a GYEREKET tanítsuk meg, hogy zabikáló kutyát nagy ívben kerülje el.

Mindemellett akkor veszem el a kaját a saját kutyámtól, amikor akarom, de nem akarom. "Vezérkedtem" úgy vele, hogy néhány szál ropit leettem a tálja széléről, ő csak azután ehetett, de utána békén hagytam.

Mindegy, ízlések és pofonok.

2010. szept. 13. 15:01
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

USA-ban Ny-Európán az ilyen kutya nem adható örökbe

Egyértelmüen nevelési probléma

2010. szept. 13. 18:55
 18/21 anonim ***** válasza:
Nem tudom, én a kutyám tálkájából a kajáját is kiehetném, ha úgy hozná kedvem, egyaltalán nem sajnálja tőlem. Különben is én sem vagyok irigy, inkább ő szokott kapni. Persze asztal mellől nem, mert nem szeretem ha evés közben koldul a kutya
2010. szept. 13. 19:00
 19/21 A kérdező kommentje:
Egy kutya akkor se harapja meg a gazdáját, ha eszik! Taníthatod a gyereknek, hogy ne zavarja a kutyát evés közben, de véletlenül is megtörténhet, hogy a gyerek közeledését valamiért ellenségesnek érzi a kutya (mondjuk túl közel megy hozzá) és megkapja.
2010. szept. 13. 19:09
 20/21 anonim ***** válasza:

Ha egy 2-3 éves gyereknek megmagyarázod,hogy evés közbe ne menjen a kutyához akkor gratulálok!

Könyörgöm! a kutyám ne morogjon már rám és ne harapjon meg ha eszik ha nem.Gyerekkoromban volt egy kutyánk aki nem volt megtanítva az ilyesmire.Soha nem mehettünk közel hozzá ha evett.Öreg korára már előfordult,hogy ha evett az udvaron sem volt szabad tartózkodni,nemhogy a közelében!

Most van egy kutyám (ő is keverék) és a szájából is ki tudom venni a kajáját,ha akarom (persze hagyom nyugodtan enni!)

A barátok el szoktak jönni nálunk kicsi gyerekekkel,szépen néznénk ki ha be kellene zárni a kutyát ha ott vannak,mert múltkor is az egyik kisfiúnak (14 hónapos) olyan kedve volt,hogy kézből etette!

És ha nekem is lesz gyerekem azt se harapja meg!

Ha valaki kutyát tart legalább ilyen alapvető dolgokat tanítson meg a kutyájával!!!!

2010. szept. 18. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!