Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Eddig szelídnek vélt kutyám...

Eddig szelídnek vélt kutyám megharapott valakit, miért?

Figyelt kérdés
Van egy 3 éves kan német juhász kutyám. Pár nappal ezelőtt történt egy eset. Mikor kutyasétáltatás után haza értem, a barátom várt a kapuban. Oda mentem hozzá a kutyával és a barátom megsimogatta, aztán mikor vette el a kezét a kutya hirtelen rá ugrott. A kezét kapta el és nem eresztette, közben morgott. Még soha nem csinált ilyet, teljesen kikelt magából. Mikor végre sikerült róla leszednem gyorsan bezártam a kutyát aki hangosan morgott és ugatott. A barátom kezén mély harapás nyomok voltak és tiszta lila volt a keze. Fogalmam sincs mi válthatta ki ezt a hirtelen felindultságot a kutyámból, de már én sem bízom benne. Szüleim munkájából adódóan folyamatosan járkálnak nálunk idegenek, a kutya mindig szabadon járkált körülöttük. Simogattak, jatszottak vele. Sőt volt egy kisfiú is aki folyton tépte a fülét a kutyának és mégse egy rossz mozdulata nem volt felé. Szocializált, emberbarát kutya.. Legalábbis ezt hittem eddig.. Etetésnél nem morog, bármikor bele nyulhatok az ételébe, nem zavarja. De mikor barátom el megy a kennelje előtt morog, ugat és már, ha messziről meglátja le sem veszi róla a szemét, konkretan mintha gyűlölné. Mi válthatta ki ezt a viselkedést? Engem sem harapott se még sose, játékból sem.

2022. febr. 27. 19:01
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
77%
Értem én, hogy állatbarát rovat, én is imádom a kutyákat, macskákat, de az nem normális, hogy a kutya csak így nekiesik valakinek. Pláne nem egy dezodor miatt, nevetséges, kapjatok az agyatokhoz. Még akkor is, ha esetleg előtte bántotta, normális eb előtte ugat és morog, hogy tipli van.
2022. febr. 28. 13:16
 22/26 A kérdező kommentje:
19-es,ez a videó pontosan bemutatja mi történt. Most már értem, köszönöm. Nem olvastam a jelekből, nem ismerem eléggé a testbeszédét.. De az utána lévő viselkedését nem magyarázza. Hogy miért morgott és ugatott rá utána mikor már messziről meglátta.
2022. febr. 28. 18:46
 23/26 anonim ***** válasza:
87%

A videóban a riporter és a rendőr - utóbbi nem a kiképzője - gyakorlatilag mindketten idegenek voltak a kutyának, hiszen el is hangzott, hogy egy frissen kiképzett állatról van szó.

Totálisan kellemetlen helyzetbe hozták a kutyát, ketten beszorították és babráltak rajta a szemébe nézve, idegen ember a képébe mászott, majd a riporter fölé hajolt.

A kutya adta a jeleket, hogy ez zavarja, a fülei hátracsapva, idegesen nyalogatta a száját, hátrahúzta a fejét, nem is lehetett volna konkrétabb.

Aki kutyát tart, annak ismernie kell a jeleket, borítékolható volt a támadás, mert a kutya láthatóan szorongott, félt.

A következő hibát most fogod elkövetni Kérdező, hogy elkezdesz tartani a kutyádtól és ő ezt pontosan fogja érezni. Az hagyján, hogy utána ő lesz veled bizalmatlan, mert nem fogja érteni a megváltozott viselkedésed, összezavarod. Egyidejűleg elveszíted a falkavezér státuszodat is. Azt pedig azzal, hogy esetleg pacallá vered, nem szerzed vissza, mert falkavezér tekintélyalapon lehetsz, nem félelemből.

Tanuld meg a kutyádat!

2022. febr. 28. 20:08
 24/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sokat segítettetek. Trénert fogok hozzá hívni mindenképpen.
2022. márc. 1. 07:07
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Helyes!

Csak nagyon jól válaszd meg! Nézd a referenciákat, mert egy rosszul megválasztott tréner egy életre tönkre teheti.

2022. márc. 1. 09:16
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Tanuld meg a kutyád testbeszédét, és figyelj oda rá. A kutyák jelzik, ha kellemetlen nekik valami, a harapás az utolsó. Nagyon sok gazdi nem ismeri ezeket a jeleket, aztán mind így reagál, amikor megtörténik a baj, hogy "sose csinált ilyet". Nekem felnőttként örökbefogadott kutyám van, az utcán élt, rengeteg dologtól félt, amikor hozzám került, így automatikusan figyeltem azokra a dolgokra, amik neki kellemetlenek. De ha valakihez kölyökként kerül egy kutya, tiszta lappal, aki nem élt meg rossz dolgokat, az nem biztos, hogy számít ezekre a problémákra, pedig attól, hogy egy kutya kiegyensúlyozott környezetben nő fel, nem jelenti azt, hogy nem lehet számára kellemetlen egy idegen közeledése. Neked, gazdiként kell felismerni ezeket a jeleket elsősorban (jó, ha más is ismeri és alapból nem akarja megsimogatni a kutyát csak úgy, de a gazdi a kutya elsőszámú bizalmasa, aki a legjobban kellene, hogy ismerje), és ha a kutyád jelzi, hogy valaki sok neki, akkor a te dolgod kihozni a szituációból.
2022. márc. 1. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!