Félős, menhelyi kutyát mennyi idő rehabilitálni?
Enyém nem szorult rehabilitációra, tehát nem egy félelmi agresszív kutya, de rajtam és a családomon kívül más nem nyúlhat hozzá. Egyszerűen azért, mert nem bizalmaskodó és ha rányomulnak harapna is. Egyébként teljesen hidegen hagyják az emberek, csak ne akarjanak hozzáérni. Békésen elvan, ha nem foglalkoznak vele. Engem imád, nagyon bújós. Másoknak teljesen más énjét mutatja viszont. 4 hónapja van nálunk.
Egy traumatizált kutyánál fél-egy évet mondanék, mire igazán megbízik a gazdájában, családjában.
Nagyon változó, rengeteg függ a kutya idegrendszerétől is, a trauma mértékén túl.
Önkénteskedem, és a leggyorsabb változás 3-4 nap volt, egy biztosan bántalmazott kutyánál, úgy, hogy az első napon megharapta az egyik önkéntest, pár nap múlva meg csóválva ugrált mindenkire. Voltak ott olyan kutyák is, akik sajnos mindig bizalmatlanok maradtak, pedig lett gazdájuk is és a házba is bemehettek. Sokszor előfordult viszont az is, hogy egy teljesen reménytelennek tűnő kutya, akit kb sétálni sem tudtunk kivinni gazdisodás után pár nappal bújós és magabiztos lett a gazdával, házon belül, de fél-egy év alatt az utcán, erdőben stb is egész bátor lett. Utóbbinál szerintem az a titok, hogy nem szabad rászólni a kutyára, illetve korlátozni semmi olyanban, ami amúgy nem káros számára. Tehát, ha a kukában turkál, akkor azt lehet tiltani, mert lehet benne olyan dolog is, ami nem neki való, betegséget vagy halált okozhat, de ha az ágyra akar melléd feküdni, akkor ne küldd el onnan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!