Mitől lehet, hogy egy kutya hámban jobban irányítható, mint nyakörvben?
Figyelt kérdés
Tudtommal pont fordítva szokott lenni. Hámban pici pórázjelzés és egyből megáll. Nyakörvben ellenben nem reagál.2022. febr. 19. 20:23
2/8 anonim válasza:
Mi az, hogy kutya? Nagyon nem egy kategória egy yorki meg egy dobermann. 😄
3/8 anonim válasza:
Nem mindegy az sem,hogy milyen hám.H hám?:D
4/8 anonim válasza:
Valszeg rossz helyen van a nyakörv, vagy nem jó a pórázjel.
Mindenesetre tényleg furcsa.
5/8 anonim válasza:
Van olyan, hogy valakinek a ham valik be. Nekunk a ham az totalis katasztrofa, csak azert setaltattam abban kb 3 hetig, mert a menhely azt kerte, hogy legyen rajta nyakorv es ham is az elejen, en meg voltam olyan rendes, hogy betartottam. Gyuloltem azt a 3 hetet, amint elkezdtunk csak nyakorvvel setalni, vegre tudtunk is haladni es tanulni a normalis setat.
6/8 A kérdező kommentje:
Igen, H típusú hám. 7,5 kilós tacskó keverékről van szó.
2022. febr. 19. 21:11
7/8 anonim válasza:
Valamelyik fajtára nem is szabad hámot rakni,mert sérülékeny a nyaka.
Valamelyikre pedig csak azt érdemes.Kutya sem mindegyik tolerálja a nyakörvet vagy éppen olyat veszel rá ami alkalmas arra,hogy húzni tudjon vele.
Van Y hám,H hám,ott a julius power hámja (nem alkalmas súlyhúzásra! Csak egy elnevezés..),tréning hám,súlyhám,túrahám,futóhám,vadászhám,úszóhám (olyasmi mint egy mentő mellény),szánhám..
Szóval van miből válogatni.
8/8 anonim válasza:
Én csak a saját kutyámról tudok nyilatkozni. Ő mentett kutya, ahonnan örökbefogadtam, onnan hámot kaptam vele, és egy kérést, hogy hagyjam a nyakörvet, mert a kutya nem viseli el, ne azzal tanítsam. Kapott azért nyakörvet, lazán, csak arra a célra, hogy a bilétát rátettem, meg egy másodlagos pórázt, de irányítás maradt hámmal. Párszor, mikor már jobban összeszoktunk, elkezdtem nyakörvvel is próbálni irányítani de úgy, hogy biztonsági tartaléknak a hámon is volt póráz, azt nem csatoltam le. Amikor olyanja volt, hogy húzni akart, nem befolyásolta, hogy nyakörv van rajta, nem érdekelte, ha fulladozik és elkezd köhögni. Maradt a hám, nem húz jobban hámban, mint nyakörvben. 2,5 év kellett ahhoz, hogy megszokja a nyakörvet úgy, hogy tudom azzal is irányítani, elviseli, és nincs különbség a nyakörv és a hám között ilyen szempontból. Viszont mivel szoktam vele sportolni, ahhoz meg a nyakörv kockázatosabb, mi maradtunk a hámnál, majd ha eljutok vele végre kutyasuliba, oda úgyis nyakörv kell, de amíg nem viselte el, addig ez sem volt opció, hogy elmenjünk sulizni, mert a nyakörvet kérik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!