Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igaz hogy a bichon havanese...

Igaz hogy a bichon havanese hipoallergén?

Figyelt kérdés
Azt hallottam hogy hipoallergén és hogy nem vedlik..
2010. szept. 11. 09:22
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
utolsó: Jaj köszönöm, ilyen válaszra vártam :) Most nagyon örülök hogy tapasztalt ember írt rám, mert én 12 éves vagyok, nagyon szeretnék egy kutyát a lakásba, de apukám allergiás. De imádom ezt a fajtát és nagyon jó hogy a szőre sem száll a kajába stb. Köszönöööm :)
2010. szept. 13. 17:45
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nincs mit! Örülök, hogy segíthettem! A havanese nagyon jó választás:-))) Sok sikert majd a kiskutyához!!
2010. szept. 13. 21:22
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2010. szept. 15. 17:27
 14/19 anonim ***** válasza:
80%
ha valaki allergiás a kutyaszőrre édes mindegy neki hogy kihullott e és a földön van, vagy nem hullott ki és a kutyában van, ugyanúgy tüsszögni fog tőle.
2010. szept. 17. 14:11
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a lényeg, hogy hullik-e vagy sem a szőre, hanem hogy a kutya választ-e ki olyan anyagot, ami allergiás reakciót vált ki az arra érzékeny embereknél. Az én kutyám is hipoallergén, pedig vedlési időszakban egy-egy fésüléskor annyi szőr jön ki belőle, hogy egy kispárnát meg lehetne vele tölteni. Leteszteltük egy rokonnal, aki még a saját kutyája közelébe se tud menni, de hacsak egy légtérben van egy bármilyen kutyával, már akkor fulladni kezd, ha meg esetleg hozzá is ér, akkor ekcémás kiütései lesznek és véresre kaparja magát. Először tartott az én kutyámtól is, de végül beadta a derekát és lesz ami lesz alapon átölelte, megszeretgette, hozzábújt és szándékosan hozzádörzsölte a karját. Semmiféle allergiás reakció nem jött ki rajta, pedig jócskán szőrös lett tőle.
2010. szept. 17. 23:38
 16/19 anonim ***** válasza:

Kis kiegészítés az előzőhöz:

"Also, breeds that shed less are more likely to be hypoallergenic, since the dog's dander and saliva stick to the hair and are not released into the environment. But protein expression levels play a major role and amount of shedding alone does not determine degree of allergic reaction. Even if you get a hairless dog, it's still going to produce the allergen."

Ezen kívül:

"Size may be a factor in determining hypoallergenicity. It is possible that the total body surface area of the dog is more indicative of reduced production of allergens than its breed."

Ami valóban logikusan hangzik, habár ha a konkrét fajta nem, vagy csak minimális mértékben választ ki allergén fehérjéket, akkor lehet akár nagytestű is, nem fog allergiás reakciót kiváltani. Jó példa erre az én kutyám, akinél nagyobb jószágot nem túl gyakran lehet látni, mégse allergizál.

Forrás:

[link]

2010. szept. 18. 00:12
 17/19 A kérdező kommentje:

Úgy néz ki lesz havanese-m. De attól még várom a véleményeket :)

Utolso: Ezt bemásoltam google fordítóba de elég hülyén fordította le, leírnád hogy mégis mit jelent magyarul?

2010. szept. 18. 13:30
 18/19 anonim ***** válasza:
Ami az angol válasz lényege: nem attól függ,hogy egy kutya allergizál e vagy sem, hogy hullik a szőre vagy nem, hanem attól, hogy milyen fehéréket választ ki a szervezete, ami az allergiás reakciót kiváltja. Tehát hiába nem szőrhullatósa kutyád, allergizálhat, és hiába hullik a szőre, lehet, hogy nem fog allergizálni. De általában, ha egy kutya (állat) szőre nem hullik, kevésbé allergén. Mint pl az általad választott fajta. :D
2010. szept. 18. 23:03
 19/19 A kérdező kommentje:
értem köszi
2010. szept. 19. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!