Közterületen pisilt a kutyám vagy nem?
Sziasztok!
Adott egy lakóövezet kevés zöld területtel. -Van egy játszótér,de oda nyilván nem viszem a kutyát.- Amikor lemegyek a kutyával sétálni, akkor igyekszem úgy menni, hogy a fára pisiljen. Az egyik panel előtt egy NEM lekerített, gonodzatlan terület van -tele van gazzal és van ott még két bokor- a bokrokat előszeretettel pisili le nem csak az én kutyám. Mivel nincs gondozva a terület gondoltam ez senkit nem zavar. Hétvégén oda jött hozzám egy néni, hogy ilyet még egyszer meg ne lásson, merthogy ez a panel magánterülete és tönkre teszi a kutya a kertet. Szóváltásba bonyolódtunk arról, hogy ez most közterület vagy magánterület. Én úgy tudom, hogy ez is közterületnek számít, de a panel lakóinak kellene rendbe tartania.
Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a gonodozott kertekhez NEM engedem oda a kutyámat, illetve hogy van még egy hasonló állapotban lévő rész, ami viszont le van kerítve - ide szintén nem engedem oda a kutyát.-
Szóval a kérdés adott: közterület vagy magánterület?
Valóban, ha magánterület, be kellene keríteni. De téved, aki azt hiszi, hogy a kutyapisi jó a növénynek.
Idézek: A kutyavizelet sajnos nem hasznos a pázsitra nézve, a rendszeresen levizelt fűfelület egész biztosan károsodik. A jelenség magyarázata röviden annyi, hogy a kutyavizelet nitrogéntartalma magas, így maró hatással van a gyepre, tulajdonképpen ugyanúgy működik, mint a túlzásba vitt trágyázás, kiégeti a növényzetet.
Könnyen lehet, hogy magánterület, ezt viszont valahogyan jelezni kellene, mert te nem tudhatod fejből. Anyám panelházánál is magánterület a kertes rész, de ők bekerítették egy kis (50-60 cm magas) kerítéssel, és tábla is van kinn, hogy magánterület.
Azt viszont nagyon rossz elképzelés, hogy a kutyaürülék meg vizelet bárminek is jót tenne... már hogy direktben, komposztálás nélkül:
Szerintem nem csináltál semmi rosszat, teljesen mindegy, hogy köz vagy magán terület, ha ezt nem jelölik sehogy, nem tudod kitalálni, hogy melyik...
A békesség kedvéért a jövőben ne pisiltasd le a néni gazát... Megkeseredett emberek sajnos mindig is lesznek :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!