Diót eszik a kutya?
Tudom, hogy nem veszélytelen. Mit tennétek/ti hogy oldjatok meg? Nem egészen egy éve került hozzánk, már hét éves. Tavaly kicsit rágta, de hamar abbahagyta. Most egy-két hete kezdte újra, szinte megszállottan rágja. Ennyit nem tudok összeszedni, bár hozzáláttam. Dugok el neki az egész udvaron jutalomfalatot, kapott füstölt csontot (rögtön elásta), eseménydús helyen lakunk, de visszük sokat sétálni is, közben is kap feladatokat. Egyszerűen idegbajt kapok, mikor megint látom/hallom, hogy ropogtat egyet, és ilyenkor szinte szólni sem lehet hozzá, olyan, mint egy megszállott. Amúgy elég ügyesen csinálja, de ez most sovány vigasz.
Aggódom, mert kabe csepp a tengerben, amennyit össze tudok szedni egyszerre.
Már gondoltam elektromos nyakorvre, de eléggé idegenkedem tőle.
A diófélék tartalmaznak olyan vegyületeket, amelyek károsak a kutyáknak, viszont ezek a közönséges dióban vannak jelen a legkisebb mennyiségben a diófajták közül.
Nem hiszem h meg tud enni belőle akkora mennyiséget h baja legyen tőle.
A fekete dio es a peneszes dio mergezo szamukra, na a sima dio sem tesz jot nekik, de par szemtol semmi baja nem lesz, seta soran az enyem is vadaszik a diora. Tiltom, amennyire tudom, de valamiert nagyon csabito neki.
Amit tehetsz, hogy lombsepruvel naponta osszeszeded a lehullott diot, vagy korbekerited a diofat egy kis keritessel, majd megtanitod hogy az tiltott zona. Az elektromos nyakorv nem igazan megoldas, mert ahhoz folyamatosan figyelned kellene, hogy aktivald, amikor eppen eszi.
4-es:
Láttál már diófát? :D azok nem akkorák, hogy kis kerítéssel bekeríted, mert az ágyai simán 2 méterre is túlnyúlnak a törzstől, vagy még tovább. Az már széle-hossza 4-4 méter kijön. Átlagos háztartás átlagos kertjében ez sok.
A szüleimnek is van egy hatalmas diófájuk!
30 év alatt minden kutyus egészséges maradt, és semmi bajuk nem lett. 10+ évet éltek, pedig ették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!