Mi a leggazdaságosabb bolhairtó készítmény?
3 nagytestű kutya részére kellene, és náluk már nem mindegy az ár. Bolha és kullancs elleni szer kellene. Ár érték arányban eddig a legjobb, amit találtam az ez:
Nem használtam még, nem tudom mennyire hatékony.
Ezek a cseppentősek úgy is megérik, ha megveszed a nagyobb testűeknek valót, mint amekkorák a tieid, aztán kimatekozod mennyit kell belőle rájuk tenni. Én még nem próbáltam így, de több kutyás ismerősöm csinálja ezt.
Nekem egyszer gyűlt meg a bajom a bolhákkal, akkor ez jött be, bolhaekcémára is jó volt, gyorsan hatott, és vissza sem jöttek. (fekhelyeket is befújtam vele) [link]
Amelyiket havonta kell adni, az mitől lenne szar? Nekem az állatorvos ajánlotta a Simparica Triot, ezt máshol is írtam már, az a jó benne, hogy nem csak bolhák, kullancsok, hanem férgek ellen is véd. Nekem teljesen bevált, járok a kutyával mindenféle erdős részekre és sosem volt bolhás, kullancsot sem találtam rajta.
Na most..
Nem egy darab tabletta van egy dobozban,és nem minden esetben használod fel az összeset.
Vegyük a Drontalt: 20-40kg-s kutyát mondtál annak 1-2 tabi kell,és 3 hónapig véd.
Akkor kell belőle 4db egy évben,ha mind a 2 tabit el kell használnod egy kutyát,mert 55-70kg között van.(de neked nem kell kettő.20-35kg közt 1 tabi,35-55kg közt 1,5 tabi..)
5.000ft belőle a nagy kutyáknak való 2 darabos kiszerelés az egy évben 20.000ft.
3 kutyára,ha mind elhasznál 3 havonta 2 tablettát azaz egy egész dobozt az 60.000ft.
Kapásból a fele annak amit te leírtál.
Valamit túl számoltál,vagy a kiskutyáknak valót adtad volna nagyoknak.
De ha kell nézek még,vannak erős és sokkal hasznosabb tabletták azoknál amiket te nézhettél és olcsóbban jössz ki..
Főleg ha neked mondjuk elegendő 2 kutyának is 1-1 tabletta kizárólag,mert nincs több mint 35kg.
Ja,én marha össze kevertem.
Mindegy,utána nézek azért akkor már a spotOn cseppeknek is.Jobb mint a nyakörvek.
Ez pl 3700.
Viszont az a rész,hogy a kezelések között legalább 4 hétnek kell eltelnie fontos.LEGALÁBB.
Tehát ezt is adhatod 2-3 havonta,főleg hogy nagy testűt,rövid szőrűt,kozmetikát nem igénylőt biztos hogy nem fürdetsz és kozmetikázol olyan sűrűn.
Ha ezt is adod 3 havonta akkor megint ki lehet számolni,hogy egy kutyának mennyi az annyi,majd meg kell szorozni azt 4-el.(3x4=12 hónap)
(14.500ft kb 1 kutyára,44.000 3 kutyára)
Ha ettől sűrűbben akarod (ami szerintem maximum nyáron értelmes dolog,de akkor se havonta,hanem mondjuk +-et beiktatsz és 4 helyett 5x féregtelenítessz.nyár első és utolsó hónapja,úgy jön ki 55.500-ra egy évben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!