Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a leggazdaságosabb bolhairt...

Mi a leggazdaságosabb bolhairtó készítmény?

Figyelt kérdés

3 nagytestű kutya részére kellene, és náluk már nem mindegy az ár. Bolha és kullancs elleni szer kellene. Ár érték arányban eddig a legjobb, amit találtam az ez:

[link]

Nem használtam még, nem tudom mennyire hatékony.

2022. jan. 25. 16:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
28%
Régi, katonai módszer: petróleum. Be kell kenni vele.
2022. jan. 25. 17:01
 2/13 anonim ***** válasza:
52%

Ezek a cseppentősek úgy is megérik, ha megveszed a nagyobb testűeknek valót, mint amekkorák a tieid, aztán kimatekozod mennyit kell belőle rájuk tenni. Én még nem próbáltam így, de több kutyás ismerősöm csinálja ezt.

Nekem egyszer gyűlt meg a bajom a bolhákkal, akkor ez jött be, bolhaekcémára is jó volt, gyorsan hatott, és vissza sem jöttek. (fekhelyeket is befújtam vele) [link]

2022. jan. 25. 17:12
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A bolha és kullancs nyakörv nem opció? Igaz, hogy az ára nagyjából annyi egy L-es kutyára, mint ez a csepegtető összesen mindhárom kutyára, de amíg a cseppet havonta kell ismételni, hogy minden élősködővel szemben védjen, addig a nyakörv 6 hónapon keresztül biztosan véd, a leírása szerint akár 8 hónapig is. (Nekem tapasztalat, hogy sokat fürdős a kutyámmal "csak" 6 hónapot bír ki igazán a nyakörv.) A rácsepegtetés nem vált be, havonta fizethetek több ezer forintot érte. A 3 hónapos védettséget ígérő cseppek is valójában nem használnak 1 hónapnál tovább úgy, hogy teljesen védjék az állatot, úgyhogy nálam offosak voltak. Még a rágótablattát próbáltuk, az szuper volt, most én azt szoktam adni neki és mellé be szoktam dörzsölni a kutyát teafaolajjal néha. (A nyakörvtől az egyik kutyusom viszketett, vakaródzott, ezért tértünk át mindkettőnél a tablettára, egyszerűbb, ha mindketten ugyanazt kapják. A másiknál nem volt gond a nyakörvvel, ki kell próbálni, hogy kinek mi jön be.)
2022. jan. 25. 17:17
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Fypryst,Panzi,Ectomax,Fit active,Exspot,ilyesmik viszonylag olcsóak.Talán a Pennyben láttam még tegnap spot on cseppeket az valami 1300ft és 3 van benne.
2022. jan. 25. 18:16
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Bravecto az egyetlen ami nálunk használt az eddigi kutyáinknál. Három hónap védelmet ad a rágótabletta. Nem olcsó , de a kutya tartás sem az..érdemes a három hónapos jobb dolgokat venni mint havonta az olcsó sz.rokat már bocsi. Jobban is kijössz amúgy így.
2022. jan. 25. 18:46
 6/13 A kérdező kommentje:
Németjuhászok, a hosszabb szőrük miatt nem igazán vált be a nyakörv, ezért tabletta vagy spot on lenne a legjobb, inkább utóbbi. Fyprystet macskánál próbáltam (tudom az nem kutya), nála nem vált be, így annyira nem vagyok róla jó véleménnyel. A panzis 15 napig véd, viszonyítva nem olcsó. Exspotot is néztem, de drágábbra jött ki mint a vectra 3d. Ha jól számoltam (lehet nem megy a matek, de nekem ez jött ki) akkor egy 9 ezer forintos dobozban (amit belinkeltem) 3 nagytestű kutyának való adag van, amik 2 hónapig védenek. Ergo egy doboz az 2 hónap védettség az összes kutyának. És akkor 6 doboz kell egy évben, ami 54 ezer, ez jött ki nekem a legolcsóbban. Bár én nem találtam kimondottan nagyobb kiszerelést, a legtöbb 6-os volt, kistestűeknek. A bravectoról konkrét árat nem találtam, csak annyit, hogy 12 hétre számolva (amíg véd a tabletta) egy 20-40 kgs kutyának 9965, kerekítsünk 10 ezerre. Ebből kell egy kutyának egy évben négy. Az 40 ezer. És ezt még vesszük háromszor, mert három kutya van. Az 120 ezer. Ez lényeges különbség, jelenleg sajnos nem fér bele ennyi.
2022. jan. 25. 20:02
 7/13 anonim ***** válasza:
3 kistestű kutyánál nekünk a Kiltix vált be. Nincs bennük se bolha, se kullancs. Erdőbe is járunk velük sétálni.
2022. jan. 25. 20:42
 8/13 anonim ***** válasza:

Amelyiket havonta kell adni, az mitől lenne szar? Nekem az állatorvos ajánlotta a Simparica Triot, ezt máshol is írtam már, az a jó benne, hogy nem csak bolhák, kullancsok, hanem férgek ellen is véd. Nekem teljesen bevált, járok a kutyával mindenféle erdős részekre és sosem volt bolhás, kullancsot sem találtam rajta.

2022. jan. 25. 20:50
 9/13 anonim ***** válasza:

Na most..

Nem egy darab tabletta van egy dobozban,és nem minden esetben használod fel az összeset.

Vegyük a Drontalt: 20-40kg-s kutyát mondtál annak 1-2 tabi kell,és 3 hónapig véd.

Akkor kell belőle 4db egy évben,ha mind a 2 tabit el kell használnod egy kutyát,mert 55-70kg között van.(de neked nem kell kettő.20-35kg közt 1 tabi,35-55kg közt 1,5 tabi..)

5.000ft belőle a nagy kutyáknak való 2 darabos kiszerelés az egy évben 20.000ft.

3 kutyára,ha mind elhasznál 3 havonta 2 tablettát azaz egy egész dobozt az 60.000ft.

Kapásból a fele annak amit te leírtál.

[link]

Valamit túl számoltál,vagy a kiskutyáknak valót adtad volna nagyoknak.

De ha kell nézek még,vannak erős és sokkal hasznosabb tabletták azoknál amiket te nézhettél és olcsóbban jössz ki..

Főleg ha neked mondjuk elegendő 2 kutyának is 1-1 tabletta kizárólag,mert nincs több mint 35kg.

2022. jan. 25. 22:17
 10/13 anonim ***** válasza:

Ja,én marha össze kevertem.

Mindegy,utána nézek azért akkor már a spotOn cseppeknek is.Jobb mint a nyakörvek.

[link]

Ez pl 3700.

Viszont az a rész,hogy a kezelések között legalább 4 hétnek kell eltelnie fontos.LEGALÁBB.

Tehát ezt is adhatod 2-3 havonta,főleg hogy nagy testűt,rövid szőrűt,kozmetikát nem igénylőt biztos hogy nem fürdetsz és kozmetikázol olyan sűrűn.

Ha ezt is adod 3 havonta akkor megint ki lehet számolni,hogy egy kutyának mennyi az annyi,majd meg kell szorozni azt 4-el.(3x4=12 hónap)

(14.500ft kb 1 kutyára,44.000 3 kutyára)

Ha ettől sűrűbben akarod (ami szerintem maximum nyáron értelmes dolog,de akkor se havonta,hanem mondjuk +-et beiktatsz és 4 helyett 5x féregtelenítessz.nyár első és utolsó hónapja,úgy jön ki 55.500-ra egy évben).

2022. jan. 25. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!