Ha azt nem is tudja,hogy német juhász f*szért mond farkaskutyát.
Én se ismerem az összes madarat de nem nevezem a verebet sasnak.
2022. jan. 12. 02:28
12/22 anonim válasza:
Nálunk a családba így hívják és akkor én is így tanultam meg hogy farkaskutya. Kiskoromban nem is ismertem a németjuhasz elnevezést.
Gondolom azért nevezik sokan farkaskutyának mert hasonlít a frakasra. Hosszú az orra, hegyesek a fülei, hosszú a szőre, méretben is közel áll egy farkashoz. De azért csak nem értem miért pont a németjuhaszt nevezik farkaskutyának miközben még sok más kutya fajta van ami hasonlít a farkashoz.
2022. jan. 12. 04:07
13/22 anonim válasza:
Ennyi erővel a kaut meg a kuvaszt és hasonlókat nevezhetnénk medvekutyának.
2022. jan. 12. 04:52
14/22 anonim válasza:
A csivavát meg yorkit meg macskutyának. Hegyesek a füleik, picik az orruk, méretben is hasonlóak.
2022. jan. 12. 04:53
15/22 anonim válasza:
Sztem meg egyáltalán nem hasonlít a farkashoz egyáltalán, főleg nem arcra, egyszerűen hülyék az emberek. Ez tökre olyan, mint ahogy a Mandalorian-ban azt a kis zöld izét mindenki elnevezte "bébijodának", holott k*rvára semmi köze Yoda-hoz.
2022. jan. 12. 05:01
16/22 anonim válasza:
#15 De azért hasonlít yodához😁
2022. jan. 12. 05:12
17/22 anonim válasza:
Meg amúgy a francia bulldogok 80%-át is Yodának hívják, azok azért kevésbé hasonlítanak Yodához, mint Baby Yoda 😂
2022. jan. 12. 05:13
18/22 anonim válasza:
Senkitől nem hallottam még, hogy egy németjuhászt farkaskutyának hívnának. A tigrist és az oroszlánt meg tudja különböztetni? Azért egy németjuhászt még az is felismer, akinek semmi köze a kutyákhoz.
2022. jan. 12. 07:55
19/22 anonim válasza:
Ez inkább régen volt, amikor megjelent a fajta Magyarországon. Amolyan becenév, nem ismerték a fajta rendes nevét, emiatt farkaskutyázták. Főleg vidéken.
Az angolok sem a hivatalos nevét használják többnyire. Az angol hivatalos név a german shepherd, ők mégis elzászi juhásznak hívják. Ez az elnevezés a világháborúk okozta németellenesség miatt alakult ki náluk.
A komondort nagyon régen nevezték pl. selyemszőrű farkasebnek is.
2022. jan. 12. 10:13
20/22 anonim válasza:
Mert régen a köznyelvben ez terjedt el. Ha megnézed, pl. Fekete István Téli berekben is Muki, akit Tutajos farkasnak néz és lelő, amikor őzre vadászik a kutya, "a doki farkaskutyája". Valószínűleg a farkasra hasonlító külleme miatt kezdték így nevezni, de ez csak tipp persze a részemről. Régen nem is voltak olyan kutyafajták, amikbe farkast kevertek, mint ma pl. a saarloosi vagy a cseh farkaskutya, nem volt mivel összekeverni, ha valaki farkaskutyát mondott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!