Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha megharap egy kutya de nem...

Ha megharap egy kutya de nem vérzik nem sebészeti akkor is kell tetanusz?

Figyelt kérdés
Rokon kutyája lábfejem megkapta picit de vastag zokni volt rajtam nem vérzett, nem sebes csak mintha erősen meg ütem volna azt érzem
2022. jan. 8. 23:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
16%
#10 Baromság, C.tetani anaerob baktérium, kizárólag oxigéntől elzárt környezetben fordul elő.
2022. jan. 9. 01:03
 12/18 anonim ***** válasza:
91%

Akkor nem lenne egy tetanuszos eset sem...

A toxintermelés történik oxigénmentesen.

2022. jan. 9. 01:16
 13/18 anonim ***** válasza:
87%
Az anaerob, nem azt jelenti, hogy oxigénmentes helyen fordul elő, hanem hogy az oxigén gátolja a szaporodását, ergo oxigén hiányában (pl húszszövetben) szaporodik.
2022. jan. 9. 01:23
 14/18 anonim ***** válasza:
86%

Oltott a kutya? Mély a seb?

Oltott kutya után nem kapsz,főleg ha felületi sérülés.De egy szép sebtapaszt tehetsz rá.

De azért fertőtleníteni kellene.

2022. jan. 9. 02:39
 15/18 A kérdező kommentje:
Igen oltott a kutya!
2022. jan. 9. 06:56
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Jól megütötte a fogával a bőrödet. Ez nem harapás.

Ha be akarod magadat biztosítani a jövőre, a háziorvosodtól majd kérj egy tetanuszt. Akkor pár évig nincs gondod.

2022. jan. 9. 09:53
 17/18 anonim ***** válasza:
32%
Én már léptem kagylóba a Balatonon, ami teljesen felszakította a talpam, harapott meg kóbor macska, úgy hogy a kezemből ömlött a vér de sosem kaptam tetanuszt és mégse volt semmi bajom.
2022. jan. 9. 12:44
 18/18 anonim ***** válasza:
0%

Kell tetanusz mert állati és emberi bőrön is előfordul csírájában. De jobb ha a kutyát nem kevered bele, mondjál mást rozsdás szöget például.

Csak szólok, hogy ha lejelented hogy a rokonod kutyája harapott meg akkor be fogják vinni a kutyát az ántsz által kijelölt megfigyelő központba 72 órás megfigyelésre. Ha esetleg a kutya bármi miatt pl vesebeteg orvosi kezelés alatt áll, akkor ott nem látják el, így meghalhat. A másik eset, hogy nem viszik be a kutyát mert csak, éppen olyanjuk van, hogy nem érdekli őket, de előfordulhat, hogy közigazgatási eljárást indítanak a rokonod ellen és hatósági állatorvos megy ki a rokonodhoz és ha a kutya agresszív mert pl idegen van a területén akkor rásüthetik hogy likvidálni kell.

2022. febr. 22. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!