Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az tényleg igaz, hogy ha...

Az tényleg igaz, hogy ha valakinek nincs pénze egy sürgős, hirtelen nagyobb összegű állatorvosi beavatkozás kifizetésére kérhet segítséget alapítványtól akik viszont ezután rászállnak és akár a kutyát is elveszik tőle?

Figyelt kérdés
Ez engem nem érint és remélem nem is fog, de valahol olvastam ilyet és érdekel.

2022. jan. 5. 13:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
80%
#8 ha van értelmes, bejelentett munnkahelyed, a számlavezető bankodtól 1 nap személyi kölcsönt igényelni, akár milliós tételt is. Csak mondom.
2022. jan. 5. 14:40
 12/25 A kérdező kommentje:

Aki a kérdésre válaszolt és nem egyből támadó stílusban - holott direkt írtam is hogy engem nem érint és remélem nem is fog ezt elkerülendő - annak köszönöm. Bár nem szokásom magyarázkodni főleg olyannak nem aki egyből hőzöng, de semmit nem tudtam erről, azt sem hogy kölcsön-e ez, azt sem hogy adomány. Nyilván ezért volt a kérdés, jó tájékozódni.

Akik meg eltértek a tárgytól... nem a banki személyi kölcsön érdekel, akkor arról tettem volna fel kérdést. Biztosítást eleve fiatal állatra lehet kötni, feltételekkel adják. Nekem pl. 15 éves lesz a kutyám 2 hét múlva, nekünk már nem adnának hiába akarnék.

2022. jan. 5. 14:49
 13/25 anonim ***** válasza:
88%
Ismerek egy alapítványt, amelyik szívesen átvállalja az orvosi költségeket, ha a tulajdonos lemond a kutyáról. Elég sok kutyát zsaroltak ki így gazdáktól
2022. jan. 5. 14:53
 14/25 anonim ***** válasza:
85%

Igen, a biztosítóval az a baj, hogy csak bizonyos korig lehet biztosítani, (átlag 10 éves kor alatt, 6-7 év körül).

Illetve van valamilyen biztosító ami lakásbiztosítással együtt van.

Na mindegy is.

Inkább aki ilyen helyzetben kerül, jobban jár ha orvostól kér részletfizetési lehetőséget és / vagy baráttól kölcsön.

Alapítványokról nem tudok, hogy miként adnak kölcsön, nyilván, ha valaki nem adja vissza az adott időn belül a pénzt keresik, hogy a kutyát is elveszik-e azt nem tudom.

Attól, hogy hirtelen valakinek nincs nagyobb összege egy műtétre még nem lehet jó gazdája a kutyának.

2022. jan. 5. 14:55
 15/25 anonim ***** válasza:
91%

Azért ahhoz elég komoly bajnak kell lennie, hogy milliós összegre rúgjon a kezelés. A legtöbb műtét, gyógyszeres kezelések a félmilliót sem érik el. Én azt mondom, hogy párszázezer forint legyen félretéve erre a célra (vagy úgy alapból bármi eshetőségre legyen az embernek felretett pénze), vagy akkor biztosítás fizess rá, az havi szinten max. 2 ezer forint.

2022. jan. 5. 15:06
 16/25 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem érdemesebb akkor már facebookon (akár kutyás csoportban) gyűjtést szervezni, ha nagy a baj. Azt akár menhelyek, alapítványok is megoszthatják, hogy több emberhez eljusson. Persze orvos papírokat bemutatva, lefotózva, hogy mi a gond és mennyi az annyi.
2022. jan. 5. 15:52
 17/25 anonim ***** válasza:
82%

#15 ez így igaz, direkt rugaszkodtam el kicsit a valóságtól.

Viszont annak ellenére, hogy én jó anyagi helyzetben vagyok, a lakásfelújítás kellős közepén kellett műteni a 13 éves kutyámat, nyilván nem a sarki henteshez vittem, hanem normális klinikára. Gondolkodás nélkül igényeltem azt a viszoylag kis összegeta Raiffeisentől (250), és 2 hónap alatt visszafizettem.

2022. jan. 5. 15:55
 18/25 anonim ***** válasza:
80%

Jöttek új válaszok, így láttam mit írtam. #14 vagyok.

,,Attól, hogy hirtelen valakinek nincs nagyobb összege egy műtétre még nem lehet jó gazdája a kutyának"

Tehát attól még lehet JÓ gazdája a kutyának, ha hirtelen nem tudja kifizetni a műtétet és keres rá megoldást, hogy megoldja.

A felelős állattartás azt (is) jelenteti ha nincs pénze valakinek, -na nem az állat megfelelő tartására-, hanem egy hirtelen váratlan kiadásra akkor is elviszi orvoshoz és valamilyen más módon fizeti ki az adott helyzetben az ellátás költségeit. (részletfizetés, kölcsön).

2022. jan. 5. 16:34
 19/25 anonim ***** válasza:
68%

Elvenni dehogy veszik,nem kobozhatják el.

Szerződést kötnek veled mielőtt segítenének hiszen mindennek csak írásban van nyoma.Ha nem fizeted vissza akár részletekben akkor tovább adják az ügyet és egyszerűen mint bármi más tartozás rámegy a számláidra,fizetésedre.A tartozás az tartozás mindegy melyik cégről legyen szó.

2022. jan. 5. 18:26
 20/25 anonim ***** válasza:
76%

De ha gáz van mindent keress csak alapítványt ne.

Lehúzásokból tartják fent magukat,Facebookon kéregetnek mindent a használati tárgyaktól a pénzig..

Nagyon jól jön a sok szenvedő kutya arc,így bárki lehetne állatmentő amúgy.Csinálsz egy számlát meg 50 felé felületet az alapítványnak és "bogyó bajban van segítsetek neki".

Én is el tudom vinni bárki kutyáját orvoshoz,ha kifizeti az árát X ember.🙄

2022. jan. 5. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!