Milyen fajta az a chorkie?
Soha n hallottam még, a neten se találtam sok használható információt a fajtáról.
Ez is valami divat keverék?
Az,egy keverék.
Kezd itt is egyre inkább ez az idióta divat bejönni,és már nem csak Maltipoo,Labradoodle meg ilyesmi kerül a terítékre,hanem vesztegetik a saját kreálmányaikat is minimum 150 ezrekbe.
Én azt várom, hogy mikor lesz "hivatalos neve" a németjuhász és a belga juhász keverékének. :D böngészgettem múltkor a kutyás hirdetések között és 30-60.000 forintért árulnak ilyen kutyákat.
Vicc.
3) Azért kíváncsi lennék arra is,hogy a 4 belga juhászkutyából melyik.Csak mert olyan konkrétan,hogy belga juhász nincs.
Malinois,Tervueren,Laekenois,Groenendael.
Na most ezekből nálunk legfeljebb Malinois az amihez egy szapi hozzá jut,a többi szerencsére nem olyan népszerű,hogy azzal lehessen szaporítani vagy kevergetni fajtákat..
Csivava és yorkshire terrier keverék a chorkie.
Belga és németjuhász keverékeket használ a rendőrség is.
Köszönöm a válaszokat.
Igazából érdekes (és szerintem nem hülyeség) felvetés az, hogy bizonyos fajtáknak jót is tesz ez a keveredés, mert azt én is tapasztaltam, illetve nj tenyésztőtől is hallottam, hogy sajnos a fajta a beltenyészet miatt nagyon beteges, de a tenyésztő nem "frissítheti" az állományt más fajtákkal (ami szerintem is a hasznára lenne a fajtának).
Viszont ennek csak eü okból látom értelmét, amúgy meg csak divatból, designból baromság keverni a fajtákat. Annyi szép fajta van, igazán találhat mindenki olyat, ami neki tetszik, de a divat hullám idővel mindenhová elér.
Hát,amin segíteni kellene azt nem nagyon kevergetik.Ez puszta divat,minden legyen pici,cuki,eladható és egyedi.
De a francia bulldogon pl talán már a fajta keresztezés sem segítene,vagy mire igen rengeteg még betegebb alom születne más jellegű rendellenességekkel. :/
Lehetne ezt jól használni,de természetesen mindenki a hasznot keresi mindenben.
Nekem csivava tacskó keverékem van, divatos nevén chiweenie. Már 13 éves és semmi baja, nagyon strapabíró. Nincs a fajtára jellemző patella ficama vagy légcsőszűkülete. Nagy, álló Yoda fülei vannak, hosszabb az orra, mint egy csivavának, de rövidebb, mint egy tacskónak. Olyan "őzike" fejű. Testalkata teljesen arányos, mérete (4,7kg) miatt nem törékeny. Kirándulni is járt velünk, amíg bírta. Szerintem nagyszerű kombináció. Sokkal jobb, mint az 1 kilós csivik, akikre tényleg irtózatosan kell figyelni (rálépsz, leugrik az ágyról, elviszi egy ragadozó madár stb)
Szóval van az a keverék, amit egyébként érdemes lenne tenyészteni. Nem tudom a chorkienak milyen előnye lehet, mert a keveréssel elveszti a nem vedlő szőrét, ami miatt sokan választják a csivava helyett. A 2 fajta mérete is megegyezik. Mindkettő hajlamos a patella ficamra és a légcsőszűkületre is, szóval maximum az egyedi megjelenés lehet az indok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!