Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan hívjam vissza?

Hogyan hívjam vissza?

Figyelt kérdés
Hellosztok!Van egy 4,5 hónapos kislány kutyám,alapvetően vissza tudom hívni hogyha nincs közel ember vagy más állat akkor habozás nélkül vissza tudom hívni az első szóra.a troblémám az lenne hogy ha más állatot lát vagy embert,akkor nem fogad szót.hogyan taníthatnám meg neki?minden parancsot tud:az alapoktól a versenyzői parancsokat is végre hajtja,agiliti,dog dancing stb feladatot is tudja mind,nagyon okos kis lány eb csak ha kutyát vagy embert(férfi,nő,gyerek) lát akkor nem jön vissza de ezt csak utcán csinálja :( poráz nélkül jön melletem az utcán is,de ha közeleb érünk egy emberhez avgy kutyához akkor nem jön csak ha már 6 ogyára szólók neki :( de nem szalad el,csak gyorsaban a sétálásnál megy oda mindenkihez,mindenhez,de mikor már kijátszota magát akkor jőn útánam ha messzebre megyek tőle.de akkor miért megy oda mindenkihez és miért nem fogad szót csak ha el megyek jóval távolab?köszönöm a válaszokat és segítséget.viszlát!
2010. szept. 7. 19:52
 1/6 anonim ***** válasza:

4 és fél hónapos, mit vársz tőle? Kölyök...

Szerintem ennyi idős kutyának, ennyi mindent nem lehet megtanítani. A helyesírási hibák számából ítélve (rengeteg, minden egyes számolásnál újabbakat találok), ráadásul fogalmazásbeli hibák is vannak, így a kérdésed egy két része nehezen értelmezhető. Ezekből ítélve diák lehetsz, fiatal, tehát még iskolába jársz, valószínűleg általánosba, maximum 14 éves lehetsz, ha feltételezem, hogy nem buktál meg a helyesírásod miatt.

Ez az egész következtetés pedig a szünidőre vonatkozna, aminek az elején vehetetted magadhoz a kiskutyát. Idő volt, hogy taníthasd. Viszont, túl fiatal ahhoz, hogy ennyi mindent megtaníts neki, ahogy írod "tudja", tehát végrehajtja, érti mit kérsz tőle. Szóval szerintem kilóg a lóláb valahol. Ne túlozz, nem szép dolog.

Szerintem egy kiskutya legyen kiskutya, szóval rágja a seprű végét, lopja el a kint hagyott cipőket, támadja le a cipőfűzőket, kergessen szöcskét és annyit csóválja a farkát, hogy izomláza legyen. Magyarul: éljen. Tanítással ráértél volna még (ha valóban tud ennyi mindent), tanításra szerintem most jött el az idő, úgy komolyabban, amikor már elvárod tőle, hogy meg is csinálja, amit kérsz tőle.

Amit tenni tudsz, ha fennáll a probléma: megtanítod neki, hogy nem mehet el mellőled. Ezt lehet "lábhoz" paranccsal is tenni, hogy igazodjon hozzád, "vissza" paranccsal, hogy már forduljon is meg, nem mehet sehova. Taníthatod úgy is, hogy legyen bizalmatlan az idegenekkel, ezt úgy érheted el, hogy megkérsz valakit (nem barátot, valakit, aki a környéken lakik) hogy legyen egy bizonyos helyen, majd arra sétáltatod a kutyát. Hagyod, hogy odamenjen, az illető pedig megijeszti a kutyát, vagy más, kellemetlen érzésben részesíti. Utána visszahívod, ("megvédelmezed"), így tudatosítod, hogy csak melletted van biztonságban. De ezek csak egyszerű példák, sőt, az utolsóval sokan nem értenek egyet, nem tudom miért.

2010. szept. 8. 00:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerimtem vegyel egy kutyasipot vagy egyakarmi8lyen sipot es fujd meg majd adj nekiegy jutalom falatot es ezt ismeteld el parszor aztan hagyd hogy mennyen majd fujd meg a sipot es ha visszajon adj neki egy jutifalatot.De szerintem se kel egy ennyi idos kutyanak ennyi mindent tudni .
2010. szept. 8. 11:20
 3/6 anonim ***** válasza:

Behívás tanításánál a következőkre kell figyelni:

1. Ha előre tudod, hogy nemfog jönni (játszik más kutyákkal, stb) ne hívd. Ezzel csak elsilányítos a vezényszót.Inkább ilyenkor menj oda hozzá te, és még gyakoroljátok.

2. Mikor hívod vedd elő a mickey egér hangot, tégy úgy, mintha a világ legnagyobb bulija lenne hozzád menni.

3. Amikor hívod, sose lépj felé, mindig inkább hátrafelé. Ha elkezdesz rohanni az ellenkező irányba anélkül, hogy hátranéznél, akkor bekapcsol a falkaösztön és utánad fog rohanni

4. Ha egyszer hívtad, még egyszer szólj, és hagyd ott.

5. Ha van lehetőséged, akkor keress biztonságos helyet, és veszítsd el párszor. Hagyd, hogy megijedjen, hogy keresni kezdjen téged, és ha megtalál nagyon dícsérd meg. Így tudod neki megtanítani, hogy ha nem jön, elveszik.

6. Ne csak akkor hívd magadhoz, mikor pórázt akarsz rá tenni, hanem játék közben többször. Jutalmazd meg, tedd rá a pórázt, és vedd is le róla. Tanulja meg, hogy a hívás nem a játék végét jelenti.

7. Behívásnál sose büntesd, ne hívd magadhoz azért, hogy lecseszd.

8. Ha hívod, és csak feléd néz, vagy tesz pár lépést, azonnal elő a kajával, már a szándékot is jutalmazd eleinte.

9. Mindig éhesen gyakoroljatok, és valami baromi ütős jutalomfalat legyen nálad (főtt máj, vagy ilyesmi).

Ez a legfontosabb amit tudnia kell, és most kezdődik az a korszaka, amikor egyre makacsabb lesz, úgyhogy hajrá!

2010. szept. 8. 12:37
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat.ki trobálom amit tetszetek írni.amugy nerm tanitom halára és igen 14 vagyok 8.os tanuló.a kutyámnak egyszer mutatam meg elöször az ül parancsot és tudta ez útán kitrobáltam egy másikat hogy ténleg ilyen hamar tanul e és meg tanúlta azt is,angyon szeret tanúlni,ugyan ugy van játékai,és kutyákal is játszik nap mint nap.s sokat játszik,cipüt rágja ha nem szólok rá,stb...igazi kölyök kutya csak tanulni jobban szeret azt nem tudom miért,mível a játékot meg unja 1 óra útán a tanitást meg nem unja.elég fura kis kutya de csak egyszer mondtam a parancsokat és meg csinálta.akkor várok még vele azzal a parancsal hogy nem mehet a kutyákhoz :D köszönöm mégegyszer és viszlát.
2010. szept. 8. 12:48
 5/6 A kérdező kommentje:
hát ha hívom oda jün csak ha más kutyát,cicát lát akkor nem de ha futok akkor szalad útánam ahogy meg látja hogy nem avgyok ott.ezt a modszert már trobáltam de oda jön csak akkor már mikor oda ment a másik állathoz/emberhez de amugy szót fogad csak nem egyből,első szóra nem de másodikra igen.én azt szeretném hogy első szóra jöjön oda hozzám.játék közben oda jön meg minden de embertől,álllatól csak ugy jön ha már kb 5-10m-re vagyok tőle :S na mindegy 1 éves koráig csak meg tanúlja :D
2010. szept. 8. 12:54
 6/6 A kérdező kommentje:
jön*
2010. szept. 8. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!