Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyáim patkányokat kaptak...

A kutyáim patkányokat kaptak el, elkaphatnak valami betegséget tőle?

Figyelt kérdés
Két nagytestű németjuhász keverék kutyám van.Patkányok fészkeltek a fásba,én meg patkánymérget tettem ki(a kutyák nem férhetnek hozzá közvetlenül),amit be is faltak a patik.Reggelente mindig találtam egy összenyalogatott,de szét nem rágott patkányt.Kis gyerek van a családban,mit kaphat el a kutya és adhat tovább,illetve lehet-e baja a kutyának így a patkányméregtől?Lehet-e valahogy fertőtleníteni a kutya száját,nyálát?
2010. szept. 7. 19:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia. Minden évben be lehet ojtani a kutyusokat olyan betegségek ellen amit a patkányok hordoznak. Mi is mindig beojtassuk a komplett ojtás mellet .. emígy nem drága. Ha még kicsit büdösne ktartod a patkány miatt a kutya száját, lehet kapni olyan mentolos kutyarágót :D . Elég vicces, amúgy nehezen lehet beszerezni. Én a cicáimna kis adok néha mentolos szájszag elvevő vitamint :DD
2010. szept. 7. 19:35
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
igen, lehet baja a kutyának a mérgezett patkánytól. A méreg belső vérzést okoz. Figyeld a kutyákat, ha sötét a vizeletük, gubbasztanak, vidd őket orvoshoz. Amikor az én beagle kanom babesiosisos lett (de túlélte :)), és véreset pisilt, az első kérdés a patkányméreg volt.
2010. szept. 7. 19:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet bizony! Ahogy előttem írták, az egyik veszélyt a méreg jelenti, ha megeszik a mérgezett patkányokat. A másik a leptospirózis, amit a patkányok is terjeszthetnek. A kutyákat a kombinált oltás évenkénti beadásával lehet megvédeni. Rossz hír, hogy ez a betegség az emberre is veszélyes lehet.
2010. szept. 7. 21:25
 4/4 Nata$sa válasza:

Hát.. Nem is tom! Ha patkánymérget evett a patkány akkor a kutyát megfolytja a méreg!! De ez nehezen fordul elő mert a patkány már nem nagyon járkál mikor megeszi a mérget! VAGY EGYÉB MÁS BETEGSÉGET AMIT A PATKÁNYOK TERJESZTENEK!!! :C Amúgy az én kutyusaim is ölik a patkányt!!! De nem lett bajuk! Remélem a tiédnek sem lesznek!! :D Amúgy nem lehet őket a patkányfogásról leszoktatni, mert a szülei vérébe benne van!!

SOK SZERIT!!

BY:Nata$a

2010. szept. 8. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!