Gond, ha a kutya néhány hónappal korábban kapja meg a veszettség elleni oltást?
Figyelt kérdés
3 kutyánk van, kettőt április végén-május elején kell oltatni. A harmadik kutyus új, ő augusztus elején kapott oltást a menhelyen. Jó lenne összehangolni. Vihetjük majd mindhármat egyszerre tavasszal?2021. dec. 28. 19:46
2/11 anonim válasza:
Bocs, nem fejtettem ki. Szóval nem adják be hamarabb. Nálunk a mudinak mindig októberben jár le. Állandóan esőben kell vinni.. Egyszer próbáltam hamarabb, de a doki hazaküldött minket.
Talán azért, mert az oltás 3 évig hatásos.
4/11 anonim válasza:
Szia! Allatorvos ajanlasa az, hogy inkabb ne is evente, hanem masfel evente kapja meg a kutya a veszettseg ellenit. Egy even belul biztos hogy ne! Toljatok ki inkabb ahogy az elozo valaszado is irta.
5/11 anonim válasza:
Igen, inkább a másik kettőt toljátok ki későbbre.
Én is másfél-2 évente viszem. Sose szólnak érte.
6/11 anonim válasza:
Ha megmondod hogy augusztusban kapta, akkor szerintem meg lehet vele beszélni hogy a következőt is akkor kapja. Feltéve hogy van egy olyan törvény hogy csak tavasszal olthatnak. Márpedig nincs, hiszen akkor a menhelyes kutyádat sem augusztusban oltották volna.
7/11 A kérdező kommentje:
Azért nem bűntethetnek meg, ha lejárt a veszettség elleni oltásuk pár hónapja? Mármint nem a doki, hanem rendőr vagy közteres?
2021. dec. 28. 22:35
8/11 anonim válasza:
Csak akkor nem büntetnek ha a kutya nem csinál semmi galibát.
9/11 anonim válasza:
De a veszettseg elleni kotelezo evente, hogy vihetitek akkor 1,5-2 evente? Az egy dolog, hogy az oltas valoban ved hosszu evekig, de ha a kutya veletlenul megharap valakit (ne legyen ilyen) es lejart az oltasa, akkor van problema.
10/11 anonim válasza:
Én tavaly februárba oltottam be, de most nem fogom vinni csak.áprilisba.
Inkább később mint hamarabb, tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!