Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Foxi keverék megfagyhat kint...

Foxi keverék megfagyhat kint télen?

Figyelt kérdés
9 éves, de egészséges, aktív. 15 kg, hosszúszőrű, átlagos testalkatú. Eddig minden telet nagyrészt kint töltött, de minden évben felmerul a kérdés bennem, hogy hogy birja ki?! Mikor jonnek a minuszok nagyon aggódok miatta. Van szigetelt kutyaháza, ami szalmával van bélelve. A hófüggönyt leszedi, gondolkodtam valami ajtón, amit nem tud tönkretenni. Érdemes megprobalni? Bent nem akar lenni, inkabb miattam jön be, de amint nem vele foglalkozok, vagy alszok akkor sír az ajtóban, hogy menne ki. Persze tudom, hogy nevelés kérdése, de erdemes bentre szoktatnom, ha ő vágyik ki az udvarra? Ha egyedul van kint nem is mozog sokat, caak amikor en is kint vagyok es játszunk. De ugye olvasom, hogy a lancon tartott kutyak fagynak meg gyakran, gondolom a mozgáshiany miatt. Aggaszt ez is mert az enyem se rohangal fel-alá egyedül. Az ólat használja azért, de sokszor a minuszokban is kapar ki maganak szalmát es az ól előtt fekszik rajta. Kell félnem, hogy megfagy? Foleg, igy hogy az elozo evekben is mindig kint volt télen. Vagy alaptalan a félelmem? Illetve honnan tudom, ha fázik a kutya? Koszonom elore is!
2021. dec. 23. 04:19
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Remeg a kutyus ha fazik

Azt eszre lehet venni

Ha eddig nem fagyott meg eztan sem fog

Ajtot oldd meg a hazara ennyi

Ha kinn szeret lenni akkor hadd legyen kinn

Nekunk is kinnti a kutyus de beszoktuk engedni es nem sir hogy ki akar menni hanem unalmaban a bor fotelt kaparta meg multkor😀

Nem orultunk de ez van

2021. dec. 23. 06:10
 2/6 l0m3x ***** válasza:
22%
Nem nagyon tudtam értelmezni a hozzászólást. Gratulálok. Amúgy ha van hova behúzódni akkor nem lesz gond. A reszketés a kutyáknál természetes, így termelnek hőt.
2021. dec. 23. 07:28
 3/6 anonim ***** válasza:
89%

Ha eddig is kint volt télen és még mindig él, az szerintem elég egyértelmű válasz a kérdésedre.

Kint tartott kutyánál az alábbiakra kell figyelni:

-Energiadús táplálékot kapjon a hideg időszakban

Legyen egy kutyaháza szélvédett helyen, ahová behúzódhat

-a kutyaház akkora legyen, amibe az állat még époen kényelmesen befér. Ne nagyobb, mert a testmelegével "fűti" ki.

-a kufya alá soha ne rakj pokrócot, szőnyeget, vagy egyéb rongyot, mert vizesen rontja a hőérzetet. Szalmát, vagy nikecellt, vagy az attól tartósabb, habosított műanyagból készült szigetelőlapot (a nevét nem tudom" használj!

2021. dec. 23. 07:41
 4/6 anonim ***** válasza:
58%
Ha leszedi az ajtófüggönyt, akkor vagy túlzottam befűti a házát, vagy zavarja, hogy nem lát ki belőle.
2021. dec. 23. 12:10
 5/6 A kérdező kommentje:
Most pl a ház elott alszik és remeg... De nem megy be es bent se marad a házban sokaig..
2021. dec. 23. 13:30
 6/6 anonim ***** válasza:

9 éve kint van,miért menne be? Nincs hozzá szokva,és így nem érzi magát odabent otthon,biztonságban.

Az övé a kert,a tiéd a ház.Nem akad betolakodó lenni.

Főleg ha már zavartátok ki onnan más alkalommal,vagy tiltottátok hogy bemenjen.Ezt jegyezte meg.🙄

Mindenki ilyenkor azthiszi,hogy nem akar bemenni a melegbe a mínusz -2 fokból,hát ha eddig sose ment vagy mehetett be akkor mi okból lódulna meg most hogy a házban aludjon..

2021. dec. 23. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!