Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan terjed az Aujeszky vírus?

Hogyan terjed az Aujeszky vírus?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Már több éve tartunk disznót úgy hogy kisebb tenyészektől veszünk malacokat és mi neveljük fel őket.

Az egyik kutyám pedig bele evett a disznó trágyába.

Disznó széklet is átadhatja a kutyának az Aujeszky vírust?

Illetve mennyire gyakori Magyarországon?

Nem ez volt az első alkalom hogy a kutya evett a disznó székletéből de eddig sosem foglalkoztam vele mert nemtudtam a vírus létezéséről.

Alig pár napja tudtam meg hogy van ilyen és most tartók tőle mivel gyógyíthatatlan.

Persze innentől kezdve sosem fogom neki engedni ezt a rossz szokását.

Válaszokat előre is köszi!

2021. dec. 20. 21:19
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Nyers disznó hús evéstől kaphatja el, de az sem biztos, hogy a ti malacaitoknak van ez a betegsége.
2021. dec. 20. 21:27
 2/20 A kérdező kommentje:

Remélem is hogy nincs nekik.

Ezt most eléggé szégyellem hogy nemtudtam erről a virusról és ha rajtam múlt volna akkor bármikor belepusztulhatott volna a kutyám....

2021. dec. 20. 21:34
 3/20 anonim ***** válasza:
22%
Vedd a fáradtságot és keress rá a vírusra a neten.
2021. dec. 20. 21:36
 4/20 A kérdező kommentje:
Utána neztem és valahol azt irják hogy csak nyers hússal valahol meg azt hogy széklettel is.
2021. dec. 20. 21:51
 5/20 anonim ***** válasza:
84%
Engem inkább az aggaszt, hogy miért eszik a kutyád székletet. Ez teljesen rendellenes viselkedés, és általában valami tápanyaghiány áll a hátterében.
2021. dec. 20. 23:10
 6/20 A kérdező kommentje:
[link] Ilyen tápot kap
2021. dec. 20. 23:29
 7/20 anonim ***** válasza:
17%

Fozz neki leveshusbol levest zoldseggel. Fott csontot dobd ki.

Minimum,h igazi hussal eteted a kutyad,ha mar disznokat nevelsz.

2021. dec. 21. 03:58
 8/20 A kérdező kommentje:
Szokott kapni igazi húsokat is csak nem disznot
2021. dec. 21. 06:51
 9/20 anonim ***** válasza:
42%
Ha ez valamivel megnyugtat, az állatorvos nekem azt mondta, hogy persze, jobb félni mint megijedni, de még a nyers hús évesnél is nagyon kicsi az esélye erre a vírusra, mert oltva vannak a disznók is és nagyon vissza van szorítva ez. Ettől függetlenül nem adunk neki nyers disznó húst, de szerintem nem kell félned.
2021. dec. 21. 10:41
 10/20 anonim ***** válasza:

5. vagyok. Szerintem magnéziumhiánya lehet, de persze nem vagyok szakértő.

A linkelt tápot nem ismerem, biztos jó, de szerintem érdemes variálni mindig a kajáit.

Persze nagyon sok oka lehet, amiért kakit eszik, de én a vírusnál esélyesebbnek tartom, hogy valami parazitát kaphat el esetleg emiatt.

2021. dec. 22. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!