Akik kertes házban laknak, és kutyájuk van, szoktátok sétáltatni a környéken? Ha igen, mennyi időnként?
#29 vagyok. Igen, így van. Legnagyobb félelmem, hogy valamelyik kutya elkapja az enyémet, aki 4 kilós, aztán a tipik vidéki paraszt gazdája, aki fogyóeszközként tekint a kutyára, tojik rá.
Persze ha megesett a baj, már mindegy. Semmi nem tud visszahozni egy széttépett kutyát, az se ha utána én tépem szét a másiknak a gazdáját.
Kutyasuliban megkérdeztem mit kell csinálni ilyen esetleges támadásnál, a legjobb tanács annyi volt, hogy engedjem el az enyém pórázát, akkor még esély van arra hogy elmenekül. Ha felkapom, simán kitépi a kezemből egy másik, kilóg valamelyik lába, ráharap, elcibálja. Szörnyű ez a kép.
Ebben teljesen igazad van, én sem itt a faluban szoktam sétáltatni a kutyámat, mert rohadtul idegesítő, hogy végig ugatnak minket a kutyák. Inkább elszoktam vinni őt kocsival az egyik közeli városban a tóhoz vagy a folyóparti sétányra sétálni, az sokkal nyugisabb és az ott sétáltatott kutyák is tök barátságosak.
Nem, nem mindegy, hogy 50 négyzetméteren vagy ennek ötvenszeresén tartózkodik egy állat a nap 90%-ában.
Hol írtam olyat, hogy bántom meg nem játszom vele?
Én részben megértem, mi a problémája néhány embernek. Persze, van aki rosszul tartja a kutyát, de ez nem kert függvénye. Ne csináljunk már úgy, mintha minden ember, akinek kertes háza van, és kutyája is, az egy utolsó állatkínzó. Nagyon sokan lakásban is rosszul tartják a kutyát. Van olyan is, aki a négy fal között minden este megb@ssza a kutyát, mert a barátnő az macerás, a kutya meg nem kér minden hónapban új cipőt, és ugyanúgy van egy lyuka, és nem is tud panaszkodni. Igen, ilyen is van de ez nem azt jelenti, hogy mindenki így tartja a kutyát, aki lakásban tartja. Ahogy az sem igaz, hogy mindenki, akinek van kertje az láncra bassza a kutyát és a legtöbb foglalkozás amit kap a kutya, hogy ha valamit rongál akkor megverik.
És tény, hogy ugyanolyan jó tartás mellett a kert egy olyan plusz, ami még jobbá teszi, mintha csak egy lakás lenne. Nem azt mondom, hogy a kert önmagában kivált minden foglalkozást, hanem azt, hogy egy olyan plusz dolog, ami jobb mintha csak lakás lenne.
Az én kutyusom, miután kertes házba költöztem, egyszerűen nem képes megmaradni a házban. Mindig kint lenne, egész nap kint is van, estére bent, de reggel már amikor felkeltem már nyüszög az ajtóban. De van olyan kutya is, amelyiket nem érdekli a kert, ez már a kutya személyiségétől és megszokásától is függ.
De kérlek, ne általánosítsunk és sarkosítsunk.
A kertes házban élő remete folyamatosan azt fogja hajtogatni,hogy az ő kutyája luxusban él,mert van kertje.
A panel patkány meg folyamatosan azt fogja harsogni,hogy a kutya bent van a melegben,párnák közt ezért annak van jobb élete.
..Mindkét helyen lehet sz*rul és normálisan is kutyát tartani.Nem is nagy ördöngősség.Séta,etetés,friss víz,foglalkozás.Ennyi kell egy kutyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!