Mennyivel különbözik egy kutya ára ha csak családi kutyát szeretne valaki, és ha valaki tenyészteni szeretne?
Vannak tenyésztésből kizáró tényezők. Ez fajtánként különböző de pl. orr pigmentáltsága, harapáshiba stb.
Ezeket a kutyákat valamivel olcsóbban meg tudod venni hobbi célra.
Hobbi kutya nyílván olcsóbb sok esetben egy teljes másik kutyányi árral,de azzal hiába van törzskönyve később sem javasolt tenyészteni/szaporítani,mert nem alkalmas arra hogy a fajtáját képviselje.
Valaki ilyet csak ivartalanítási kötelezettséggel ad ki (ha hibás akkor szinte mindig).
Kinézetre,jellemre többnyire olyan amilyennek lennie kell,de tenyésztés szempontjából gyenge és alkalmatlan a vérvonala.
#2-es és gondolom a tenyésztő szembesít engem azzal, hogy milyen kizáró tényező miatt nem lehet tovább tenyészteni?
És nagy árkülönbség van a tenyésztésből kizárt kutya és a nem kizárt kutya között?
Mivel alapból családi kutyát szeretnék, és nem szeretnék a közel jövőben tenyésztéssel foglalkozni, de lehet a távoli jövőben mégis bele kezdek mert mondjuk annyira tetszeni fog a kutyafajta. És ha kevés pénz különbség van a tenyésztésből kizárt és nem kizárt között, akkor inkább fizetek többet minthogy aztán újra vegyek egy kutyát ami tenyésztésre alkalmas.
#6 os, amikor írtam a hozzászólást, akkor nem láttam a kommentedet.
Azért írtam ki ezt a kérdést mivel egy külföldi tenyésztővel e-mailezek, és ő kérdezte tőlem, hogy tenyésztésre megfelelő kutyát szeretnék mivel az ára ettől is változik.
Ha később tervben van az,hogy tenyészteni szeretnél akkor ne vegyél hobbi kutyát akkor se,ha most csak családi kedvenc lenne.
A hobbi kutya nem alkalmas arra,hogy tenyésszenek vele,pont attól hobbi kutya.Nem áll helyt a tenyésszemléken,a kiállításokon..csak van egy törzskönyve,hogy ő az aminek vásároltad.
Ha meg van a tenyésztésre alkalmas kutyád (ami elég zsebbe nyúlós) akkor rá pedig úgy kell vigyáznod mint a szemed fényére tüzeléskor is.
Ha feleslegesen hozol le vele akár véletlenül besikerült almokat akkor ugyan úgy szaporításra használod a drága kutyád.Arra nem fogsz TK-t kapni.
És,ha netán tenyésztenél is már csak úgy tudsz törzskönyvet kikérni,hogy csatlakozol MEOESZ által támogatott fajta klubba,ott kikéred a kennel neved,és ha a szukád és a kan papírjait bemutatod,mindent a protokollnak megfelelően végig csinálsz akkor kiválthatod a törzskönyveket a kiskutyákra.(darabja 7.000ft)
Mindezek hiányában hiába tk-s a szuka a törzskönyv és kennel nélküli kutyák mind csak fajta jellegű keverékek lesznek egy törzskönyves szukától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!