Szerintetek mi a teendő?
Közös udvarban élek a testvéremmel, ő befogadott egy kutyát az udvarra (1 éves, részben labrador, részben nem tudjuk mi). A kocsival nem tudunk beállni az udvarra mert kiszökik, így félti a testvérem. Viszont egyedül nem tudok beállni, meg a kutyára is vigyázni. Ez az egyik probléma. A másik, hogy érkezik nemsokára a baba, és szeretném addig megoldani, hogy beálljak a kocsival, ne a forgalmas utcán kelljen bepakolnom a gyereket. Meg hogy ha betolom a babakocsit a kiskapun ne kelljen arra figyelnem, hogy a kutya ne szökjön ki.
Nagyon nagy udvarunk van így én arra gondoltam hàtul egy elég nagy részt lekerítenénk neki, de testvérem erről hallani se akar. Szerintetek mi a megoldás?
Szerinte hülyeség, nem bàntaná a gyereket, viszont nekem a mindennapjaim megvannak nehezítve így is. Mellesleg a kutyapiszok , meg amit szétszed a kutya nincs rendszeresen összeszedve. ( nem akarom ilyen udvarra tenni a gyerekem)
De ne legyen se buta,se makacs.Magyarázd el neki,hogy nincs értelme a kutyát az első kertben tartani,ráadásul elengedve,ha nem lehet tőle közlekedni.
Csak nem olyan agyhalott,hogy ne értse,hát semmi rossz nincs abban,ha a kutyának csinál hátra egy nyugodt kis kennelt.Nincs is megtiltva szerintem,hogy onnan kiengedje,csak amikor éppen útban lenne legyen bezárva.Amikor mindenki otthon van simán elcsatangolhat az egész kertben,ez praktikus okokból kell,nem azért hogy a kutya el legyen dugva a világ elől..:D
Mérgezd le.Jobbat akkor nem tudok.
Az ilyen ne tartson kutyát,nem a kutya körül forog a világ.
Itt az egyetlen megoldás (ha már nevelni képtelen..) a kennel,a házba zárás vagy a kert leválasztása lenne,de akkor se úgy,hogy a kutya van elől ahol gondot okoz a neveletlensége.
A kennel se egy ördögtől való dolog,nem is kell hogy éjjel-nappal benne legyen,a gyerek se lesz kint 0-24 a kertben még nyáron sem..
Elég lenne akkor bezárni amikor mindenki éppen közlekedne,ez a kutya érdeke is,hiszen ha kiszökik szinte biztos hogy elcsapná egy autó egy forgalmasabb utca szakaszon.
Hurkolj egy pórázt a kerítéshez belülről vagy egy fához és arra a 2-3 percre amíg kinyitod a kaput, beállsz és becsukod kösd ki a kutyát.
Vagy vegyél neki kennelt, keríts le egy területet és oda csukd, amíg beállsz, majd nyílván engedd el, de csukhatod a házba is arra az időre.
A kutyámat támadta már meg udvarból kirohanó kutya, akinek a gazdája épp állt volna be. Sokszor járok arra kutya nélkül, valóban nem megy ki a blöki, de a másik kutya látvány valószínű, hogy túl erős inger volt már neki...
Persze a saját kutyádét nem szeded fel, de az enyémét igen? Rendszeresen megkap?
Én vagyok a makacs?
Mesélj a terveidről!
Felezzétek le a kertet kerítéssel, plusz legyen egy szorgalmi út leválasztva amin tudsz ki-beállni a kocsival. Ez az egyik megoldás.
A másik az, amit a szomszéd is csinál: ha kinyitja a kaput, megköti a kutyàt. Amikor becsukta, elengedi. Az is mindig világgá megy, ha látja, hogy nyílik a kapu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!