Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 3 hónapos kiskutyának még...

3 hónapos kiskutyának még szabad morognia, ha nem az van, amit ő akar?

Figyelt kérdés
Ha pl. nem engedem fel a kanapéra, mikor fel akar jönni, vagy felemelem, mikor nem akarja, morog rám. Ezt hogy kell kezelni? Nem tudom, hogy ilyen kicsi korban lehet-e már fenyíteni, úgy tudom, hogy 6-8 hónapos korig nem ajánlott.

2021. dec. 3. 20:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
20%

Kutya es gazda idealis/optimalis kapcsolatarol szol a Fehér Agyar

Könyv, Jack London irta. Film is keszult rola ... jo kis tortenet, sokat lehet belole tanulni a kutya es ember kapcsolatarol.

2021. dec. 3. 22:02
 12/19 anonim ***** válasza:
20%
A 'Marley meg én' cimu film pedig bemutatja a valosagot :)))
2021. dec. 3. 22:05
 13/19 anonim ***** válasza:
20%
'Kutyahuseg' ... 'Fekete fulu feher Bim' ... regi kutyas filmek ... de jok voltak! :)
2021. dec. 3. 22:07
 14/19 anonim ***** válasza:
53%
Nem kell durvulni, de igenis a tudtara kell adni, hogy te vagy a fonok, es nem te engedelmeskedsz neki aszerint hogy milyen kedve van eppen. Orra koppintas azert belefer. Es ezt most kell, meg idoben, nem majd 8 honaposan 10x annyi meloval. Allits fel szabalyokat, pl. Leulteted, leteszed ele a kajat, es csak parancsszora kezdhet el enni, ezt 3 honaposan mar lehet is gyakorolni. Az "add ide" parancsot szinten jatekkal vagy jutalomfalattal is. Ul, fekszik, pacsi, lab mellett seta, marad ilyen alapokat is, tanulassal is epul a bizalom koztetek.
2021. dec. 3. 22:21
 15/19 A kérdező kommentje:

Az ül parancsot tudja és a “gyere” is megy, a “kérem” is már egyre ügyesebben, de szerintem ez a legnehezebb, mert nyilván nem szívesen adják ki a játékot a szájukból :D De következetes vagyok, ha egyszer azt mondtam, hogy kérem, akkor oda kell adnia. A többit majd a kutyaoviban/suliban megtanuljuk. Amúgy nem hinném, hogy oka lenne főnöknek képzelni magát, kaját úgy kap, hogy előtte szépen leültetem és direkt bele is szoktam közben nyúlni a tálkájába, az ajtón mindig én megyek először ki/be, nem engedem fel az ágyamra stb. De amúgy ha morog és az orrára koppintok, csak jobban bevadul. Nála inkább az válik be, ha ignorálom :D Persze mindig erélyesen rászólok, hogy “nem”, ha morog. Csak attól féltem, hogy ez agresszióra való hajlam, de ha minden kiskutya csinálja, akkor megnyugodtam…

2021. dec. 4. 09:32
 16/19 anonim ***** válasza:
15%
Morgást sosem büntetünk. A következő lépés az lesz, hogy nem fog morogni, egyszerűen megkap. A helyedben felkeresnék egy jó kiképzőt, mert nem mindegy, milyen féle morgásról van szó.
2021. dec. 4. 15:09
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
"Morgást sosem büntetünk." Lehet hogy te nem, de aki nem sík hülye, az nem hagyja , ugyanis a morgás fenyegetés...
2021. dec. 4. 16:01
 18/19 anonim ***** válasza:

#16, mi ez az új baromság, hogy morgást, agressziót nem büntetünk? A következő, hogy majd ráhagyjuk és még meg is erősítjük?

És nem, egyik kutya sem fog figyelmeztetés nélkül megharapni, ha lebünteted pl az ételbevétésnél lévő morgást! Sőt, sehogy sem fognak harapni, mert leállnak erről a viselkedésről!

2021. dec. 4. 21:15
 19/19 anonim ***** válasza:
Remek, a gyakoris kutyakiképzőknek üzenem, hogy olvassatok utána miért nem büntetjük a morgást és edukáljátok magatokat humánus kutyakiképzés terén egy kicsit. Nyilván ha valaki leragad ott, hogy nyomjuk földre, pofozzuk meg, korrigáljuk egyéb abuzív módon, az bele sem tud gondolni, hogy más módon is le lehet a kutyát nevelni a nemkívánt viselkedésről, mint “megmutatni neki, ki a falkavezér”.
2021. dec. 5. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!