3 hónapos kiskutyának még szabad morognia, ha nem az van, amit ő akar?
Kutya es gazda idealis/optimalis kapcsolatarol szol a Fehér Agyar
Könyv, Jack London irta. Film is keszult rola ... jo kis tortenet, sokat lehet belole tanulni a kutya es ember kapcsolatarol.
Az ül parancsot tudja és a “gyere” is megy, a “kérem” is már egyre ügyesebben, de szerintem ez a legnehezebb, mert nyilván nem szívesen adják ki a játékot a szájukból :D De következetes vagyok, ha egyszer azt mondtam, hogy kérem, akkor oda kell adnia. A többit majd a kutyaoviban/suliban megtanuljuk. Amúgy nem hinném, hogy oka lenne főnöknek képzelni magát, kaját úgy kap, hogy előtte szépen leültetem és direkt bele is szoktam közben nyúlni a tálkájába, az ajtón mindig én megyek először ki/be, nem engedem fel az ágyamra stb. De amúgy ha morog és az orrára koppintok, csak jobban bevadul. Nála inkább az válik be, ha ignorálom :D Persze mindig erélyesen rászólok, hogy “nem”, ha morog. Csak attól féltem, hogy ez agresszióra való hajlam, de ha minden kiskutya csinálja, akkor megnyugodtam…
#16, mi ez az új baromság, hogy morgást, agressziót nem büntetünk? A következő, hogy majd ráhagyjuk és még meg is erősítjük?
És nem, egyik kutya sem fog figyelmeztetés nélkül megharapni, ha lebünteted pl az ételbevétésnél lévő morgást! Sőt, sehogy sem fognak harapni, mert leállnak erről a viselkedésről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!