Miért fél ennyire a víztől a kutyám?
Sziasztok!
Van egy keverék negyed tacskó (amúgy a lába hosszú) kutyám.
Fél évesen hoztam el egy tanyáról, most 1 év 4 hónapos. Nem tudom, hogy találkozott a vízzel korábban, de közel halálosan fél egy kis lábmosástól is. Bármivel dicsérem, nyugtatom akkor is remeg. Amint vége egyből jókedvű, el is száll a trauma.
Hogy tudnám megszerettetni vele a fürdést, vagy legalább ne féljen ennyire?

Mikor remeg pont nem kéne dicsérni,meg simogatni,konkrétan csak erősíted benne a rosszat.
Ha kabinotok van,akkor érdemes neki megtanítani,hogy menjen be. Ha be ugrott dicséret meg juti, kijöhet. Pozitívnak élje meg a kabinba levést. Érdemes lenne előbb nedves ronggyal törölgetni a mancsát. Majd ha végeztetek juti. Ha ezt jól tűri már akkor érdemes lenne kancsóból önteni a vizet stb. Fokozatosan mindent.
Fokozatosan kell felépíteni. De ha remeg sose dicsérd. Ne is szólj hozzá.

A lábmosás nem fürdés. A kádban nagyobb probléma lenne.
Az enyém az egyszerű pacsitból tanulta meg, adta az egyiket, utána megtanulta, hogy ha azt mondom másik adta azt, hátsónál ugyanez. A kád sosem ment, levetkőztem én is, mert tudtam, hogy nem úszom meg szárazon, mindenáron ki akart jönni, csak testcselekkel, öleléssel, meg rengeteg dícsérettel maradt bent.

fürdeni kell, ha tetszik ha nem. meg kell értenie, ha kell erőszakkal sajnos. a víz nem öli meg, te vagy az intelligensebb, ezt tudnod kell. az ő félelme meg elmúlik ha megszokja.
(neked sincs víziszonyod mert kiskorodba bedobáltak a mélyvízbe, hogy tanulj meg úszni, se senkinek se)

Az enyémet is a világból ki lehet kergetni a fürdés szóval. :D Mármint effektíve ha kimondod a közelében, hogy fürdés akkor a kutya gyakorlatilag teleportál a ház tőled legtávolabb eső pontjára.
Ahogy valamiért azt is utálja ha csak a feje fölé tartanak vizet.
Ehhez képest a nyilt vízzel, kutyakozmetikussal stb semmi baja nincs. Jó mondjuk ő ha 1x már bent van a kádban akkor onnantól nyugis szóval gondolom inkább a kádba rakás az ami nem tetszik neki, vagy idk elég kettyós szegény jószág. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!