Mennyi idő után lesz szobatiszta a kutya és milyen gyakran kell eleinte kivinni?
Megvarod, hogy kint elvegezze a dolgat es csak utana jottok csak be?
Sokan elkovetik a hibat, hogy kiviszik de 10 perc utan vissza mennek.
Mint irtam korábban, nekunk volt mikoe 1 ora lent let utan sikerult egy pisi.
Sajnos ez nehez. De neked elony, hogy kertes haz.
Nekem a 4.rol kellett rohangalnom vele.
Nem szabad feladni.
Felkeles, eves, jatek utan tuti pisilni fog.
Figyelni kell a testbeszedet is.
Hatha eszre veszed az elojelzes ami utan pisi jon.
Nekunk eleinte semmi nem votl. Aztan pedig utana szaglaszta a padlot utana nyomott egy pisit. Igy mikor elkezdte szaglaszni a padlot, felkaptam es vittem :D
Fix seta idopontok voltak nekunk viszonylag, hatha segit.
Hajnal 4-5 amikor keltett, 7 ora, 8kor kapott enni, 8:30kor indultunk meloba.
11 kor vittem ki, 12korul kapott enni, 13ora korul vittem ki.
Aztan 15ora korul vittem ki,utan 17 korul, de mentunk haza 18korul kapott enni a kovi seta 19 korul, 21 korul voltunk aztan 23 ora volt a utolso.
Ezek nagyjabol fixek voltak.
Persze ha vmelyiknel aludt nem keltettem fel,akkor ebredes utan mentunk.
Es akkor ahogy telt az ido es a fenti idopontokon kivul nem jelzett hogy kell, hanem mintha ehhez a rendszerhez alkalmazkodott volna. Akkor elhagytam vagy eppen kitoltam egy egy setat.
Szepen fokozatosan pedig eljutottunk a 4 fix setahoz. kb 8-9 honapos kora korul alltunk at a 3 setahoz :)
Kiskutyak sokat pisilnek egyebkent.
De ha szepen kialakul a rendszer akkor egyszerubb lesz, kitartast, ahogy nonek egyre tovabb tudjak tartani.
Bent ne szid le.
Kint dicseret.
Figyeld a testbeszedet! ☺️☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!