A golden Retriever jó házörzőnek?
Az egyik barátnőmnek van golden retrievere. Ugatni ugat, ha a kerítés mellett idegen megy el, de aki ismeri a fajtát (tegyük fel, hogy a betörő) az tudja, hogy valójában egy kedves szóval és simogatással kenyérre lehet kenni.
Házőrzésre inkább a német juhász.
Cinderella válasza:
Hát az, hogy melyik fajta jó házőrzőnek, nem jó kérdés!
Az, hogy melyik gazda tud jó házőrzőt csinálni a kutyájából, már kicsit jobban tükrözi a valóságot.
A retriver lehet egy lusta barátságos mackó, vagy gey véregző vadállat, de mind csak attól függ, hogy hogyan neveled fel.
PL, van egy ismerősöm, és egyszerre vettünk kiskutyákat(extramini(toy)uszkárokat)
mindekettőnké kislány. Én azt szerettem volna ha vigyáz magára és az emberek tartanak tőle(nem egy cirkuszi poodle, akit agyon simogatnak az utcán)
Próbáltam őt taítgatni mióta megkaptam, és olyan egy szeretetre méltó kis kutya. De csodálatos házőrző lett belőle. Ha valaki csönget hozzánk ő rögtön szalad az ajtóhoz és ugat.(Sajnos néha túl lő a célon, de én azt szerettem volna, ha megtudja védeni magát és nem ijed meg senkitől)
Ezek után ha valaki bejön addíg ugat rá és képes rátámadni, míg bólintok neki és megsimizem a fejecskéjét. ezek után bújik hozzá és szereti, de csak miután ÉN megadtam neki a jelet, hogy szabad.
Míg a barátom kutyája kicsit el lett hanyagolva és minden emberhez odamegy bújik és kedveskedik.
Az én kutyám Korina egyszer megtámadta a barátomat és lerángatta a földre mert éjszaka jött be és Kori még nem találkozott vele túl sokszor.A 2 kilós kutya aki alapjába véve szerény természetű, egy 80-90kg os hímállatot :D rángatott le a földre:D
Tehát olyan lesz amilyet nevelsz belőle és amire megtanítod:)
Házőrzésre lakat és jó kerítés kell.
A kutya családtag és nem a kert tartozéka.
Általában aki házőrzőt akar, az nem viseli el, ha a kutya szabadon van a kertben, hanem megköti. Ahogy mondod, csak az ugatás jelzése kell.
De az a kutya megkötve elsősorban a keservét mondja el.
Mert aki nem akar időt, fáradságot és pénz rááldozni kutyára, az inkább tartson riasztót.
Nem kötelező kutyát tartani, de aki tart, az szeresse és önmagáért tartsa, ne a vélt haszna miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!