Jogom van-e rászolni szomszédra, vagy feljelenteni,az állattartás miatt, ha igen, helyileg hol?
Azóta már nem aktuális,mert már elpusztult husky kutya igy kikötve rövid láncon, és látszott rajta beteg volt amikor feljelenteni akartam lefényképezett körülményeiről, mostani fagyos időjárásnak nem élte túl én jeleztem nekik hogy már nem él egy napja..(nagyon sajnálom)
Utolsó hozzászolonak- négy kutyám van igaz de egyik annyosomnál van közel vagyunk,nálam pedig 2minike lakásban tartott egy kinti kutya a kertemben nagy ház nagy kertről van szó.miért büntethetne meg??? egyébként négy kutyus rendszeresen oltott ápolt gondoskodok róluk.
Nézz utána az ebrendeletnek, ezt az önkormányzatnál megteheted. Önkormányzatonként eltérhet, de a leggyakoribb, hogy:
„Több lakásos lakóházban – az eb korától függetlenül – állandó jelleggel lakásonként csak egy eb tartható.
Önálló családiházas ingatlanon – az eb korától és fajtájától függetlenül – legfeljebb 2 eb tartható, és azok szaporulata legfeljebb 3 hónapos korig tartható engedély nélkül.
(1)-(2) bekezdésben meghatározottnál nagyobb számú eb csak külön engedéllyel tartható. Az engedély feltétele a közegészségügyi és állategészségügyi hatóság szakhatósági állásfoglalása. Az engedély elbírálására a polgármester jogosult, a közvetlen szomszédok hozzájárulásával.”
Mind1 mekkora a kutyád, és mekkora a telekméreted, ha nem négy, hanem három kutya van nálad, azt már akkor is engedélyeztetned kell.
Remélem így már érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!