Mit szoltok ahhoz,hogy az allatorvos ajto koze akarta becsukni a kutyam,ahhoz,h beoltsa veszettseg ellen?
Inkább azon gondolkozz el miért akarta az orvos így beadni az oltást.
Orvosnak is a keze a munkaeszköze.Ha megharapja egy kutya nem tud rendesen dolgozni,műteni.
Kutyakozmetikus vagyok,de élből agesszív kutyákat nem vállalunk. Ha meg ott derül ki kozmi alatt és a szájkosarat sem bírjuk rárakni. Akkor mehet haza.
Gazdának kötelessége nevelnie a kutyáját.
Ha harapós csak is a gazda hiába,persze ilyenkor mindig állatorvos,kozmetikus stb a hibás.
Csak a munkából kiesést senki nem fizeti meg.
Ha a kutyád barátságos,szelíd,jól nevelt akkor nem értem az orvos reakcióját. De ha a kutyád morgott,vicsorított bizalmatlan volt okkal akarta így. Mellesleg egy pillanat az egész,semmi baja nem lett volna a kutyádnak egyébként.
Pl. Ha izgaga a kutya akkor ugrik egyet es ahogy csukja az ajtot pl a labat szoritja be. Lehet hogy bevett szokas ez de szerintem ezzel nem nyugtatja a kutyat hanem pont idegesiti mert beszorítja. Szerintem nem a legjobb modszer.
A kérdező meg nem írta hogy agresszív lenne a kutyája.
"Ha harapós csak is a gazda hiába,persze ilyenkor mindig állatorvos,kozmetikus stb a hibás."
Ez azért nem ilyen egyértelmű. Az én kutyám egy rossz állatorvosi élmény óta retteg az állatorvostól, a váróba sem akar bemenni. Előtte semmi baj nem volt. Most találtam egy rendelőt, ahol tartanak ilyen tréninget (nincs mindenhol), ezt is elkezdjük, és át is jövünk.
17:26-os
Én kutyáim is rettegnek az orvosnál.
Még sem akarnak senkit sem megharapni,sem orvost sem aszisztenst, az egyik 6 kgos, a másik 21 kg. Sosem kellett szájkosár egyikre sem. Pedig nekik sincsenek túl jó élményeik,mivel szúrják,vérvétel,infuzió,ivartalanítás sok minden volt már stb nem mindig kellemes.
Miért akarta ezt? Agresszív, kezelhetetlen, elcseszett a kutya?
Normálisan tartott, nevelt kutyáknál nem szokás ez.
Volt nalam szajkosar. A kutyan rajta volt.
Ma sikerult beadnia az eves kotelezot.
A multheten egy masik dokihoz (pozsonyidoki, dr. Ladanyi)mentunk idopontra fogkotelenitesre a kutyammal es ott 1 orat varattak. Elotte sok bunko kotekedo kutyaval talalkoztunk a 13. keruletben. Azert mentunk ide,mert egy bnom ajanlotta,hogy az ugyanilyen kutyajat turelemmel megcsinalta (fogko). Ehhez kepest felt a doki a kutyamtol ,pedig nagyon jambor kedves kutya. Meg se szolalt. Elugrandozott az altato elol. Mindenaron lebeszelt a fogkotelenitesrol,pedig 35 000-be kerult volna nekem.
Egesz nap ehezett es szomjazott emiatt a kutyam.
Sajnos utana akartam a sajat orvosaval akkor hazafele menet az rves kotelezot beadatni,de ekkor mar felisegesitettek. On an is elugrandozott. Pedig elozo evekben mozdulstlanul turte az oltas beadasat meg a vizsgalgatasat .
Ma nyugodtabb volt,de benne volt a rossz emlek a 3 nappal ezelottirol ,de lefogtam es beoltotta. Szerencsejere jartam folharcedzesekre. 😂
Szajkosar mindig van nalam,ha kutyaval vagyok es az allatorvosnal mindig raadom. Alap. (Nehany hozzaszolonak mondom.)
Hát akkor ez volt az oka, hogy elugrándozott. Hidd el hogy nem rosszat akartak a kutyádnak ezzel az ajtós megoldással, de van hogy be kell vetni.
Láttam már ilyet, pikk-pakk megvan, nem fáj a kutyának, nem lesz tőle semmi baja.
Viszont abból lehet baja ha megugrik a szúrás közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!