Az normális ha ivartalanítás után nem varrja össze a sebet?
Szerdán ivartalanították a kan kutyusomat, a doki nem varrta neki össze valamint azt mondta hogy "majd magának elintézi a gyógyulást" gondolom itt arra gondolt hogy nyalogatja majd magának. Viszont mindenhol azt olvastam hogy nem szabad a kutyának nyalogatnia. Eddig nem is volt vele baj viszont ma reggelre bedagadt neki, hívtam is egy másik állatorvost holnap reggelre tudott időpontot adni, remélem nem lesz addig baja
😢
""majd magának elintézi a gyógyulást" gondolom itt arra gondolt hogy nyalogatja majd magának."
Nem erre gondolt, nem szabad a nyalogatást engedni. Másik dokit érdemes megkérdezni, de ha csak enyhén dagadt meg lehet a gyógyulás jele is - de a doki megmondja majd.
(mi kan kutyánknak sem volt varrva, nem lett semmi baja - csak a nyalogatást nem szabad engedni).
Ilyenkor a legrosszabb amikor a gazdi elkezd agyalni, hogy mi a jó és meg is teszi amit jónak hisz. Szerintem kár volt orvosságot adni neki és kár azt hinni, hogy biztos arra gondolt, hogy majd nyalogatja. Először is miért nem kérdeztél rá az állatorvosnál, hogy mire gondolt?
Ha a kutya nyalogatja akkor sok bacilus bekerülhet a sebbe, nem véletlenül nem szabad engedni soha, hogy nyalogassa egy kutya a sebét. Ráadásul ingerli a területet, nehezebben gyógyul.
Hívd fel az állatorvost akinél voltál, hogy mire gondolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!