Hogyan tanítsam meg a kutyámnak, hogy ne lopja le a kaját az asztalról?
"Mit szoktál csinálni amikor rajtakapod?"
Én írtam ezt a választ ami inkább kérdés, ezt kiegészíteném annyival hogy(remélem nem sértődsz meg) amikor rajtakapod akkor komoly tiltás, és következeteség szükségeltetik ahogyan az előző válaszoló is írja.
Viszont ha eddig rajtakapáskor ideges lettél és elmondtad a kutyának hogy "Pajti már ezerszer elmondtam hogy ezt nem szabad fúj, mit képzelsz magadról te megátalkodott jószág.." na ez pl nem következetesség ezt a nyelvet a kutya nem érti. Nem állítom hogy ezt csinálod csak az írásodból egy fiatal anyukának látszol, ezt a sztereotípiát vontam le.
Egyébként apuka nincsen aki foglalkozik a kutyával? Napi séta megvan?
Tudom hogy nem ezekre a válaszokat vártad, de sajnos az esetek többségében a hiba először a gazdikban keresendő és érdemes egészében látni a dolgokat.
A kutya nem tud rágni, tépőfogai vannak. Kutyát nem szabad beengedni olyan helyiségbe, ahol étel van kirakva. Ez nem tanítás kérdése, ill. nem a kutyát kell megtanítani, hanem a gazdáját.
Nekünk az első vizslánk áldott természetű volt, de hát mindennek nem lehet ellenállni. Egy húsvétkor anyósoméknál voltunk, minden ajtó nyitva a lakásban, a konyhában meg az asztalon a főtt sonka. Emberek beszélgettek a szobákban, kutyára meg senki nem figyelt. Feleségem kiment valamiért a konyhába és ott találta a vizslát, szájában a főtt sonkával. Hiszen ugyebár a zsákmányt nem ereszti el, kiengedni meg szinte nem is tudta, hiszen eléggé ki volt feszítve a szája a sonkától. Feleségem nagy nehezen kiszedte a sonkát a kutya szájából, lemosta rőla a kutyanyálat és utána a család jóízűen elfogyasztotta.
Innentől kutya nem mehet a konyhába. Ha kell, elzárod.
Kunyizásnál semmi étel.
Nalunk jo husokat meg csontokat ksp a kutya napi 2x es soha nem eszi meg az en kajam. 3 eves nagydarab eros ivaros kan .
Tehat adjal neki ertekes tapanyagokban gazdag igszi husokat.
Olvass etologia temaju konyveket. Az ELTE etologia tanszeken kspsz majd konyvcimeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!