A kutyám azért nem megy be a házába, mert nem fázik?
A 4 éves kutyám jóideje nem ment be a házába. A teraszon alszik egy kutyaágyon most is, amit egy hungarocell lapra tettem, de oldalirányból nem védi semmi csak a kutyaágy széle egy picit.
Az elmúlt napokban beengedtem a lakásba éjszakára a hideg miatt (amúgy kinti kutya) , de valószínűleg ez nem jó, ha reggel már ki van engedve és a hidegben van újra. Mivel az egésznapos bentlét nem opció, így kint hagytam éjszakára.
Vizsla-németjuhász keverék kutyáról van szó, körülbelül olyan a szőre mint a képen látható labradoré és majdnem hasonló testalkatú egy nagyon picit vékonyabb, de nem annyira mint 1 vizsla.
Ha, majd fázik befog menni a házába? Hagyjam kint? Egyszer előfordult egy esősebb napon, hogy megázott és bement magától a hőszigetelt, szalmával bélelt házába.
A házat próbáltam már több helyre tenni, most is olyan helyen van ahol a bejárati ajtótól pár méterre van és az utcára is rálát, meg a bejárati ajtóra is.

#1 Próbáltam már ezt is, sajnos nem működik.
#2 Oda már sajnos nem tudom visszatenni fizikai akadály miatt
#3 Egyszer, amikor megázott magától ment be. Dupla osb lap között hőszigetelés van + szalma is van a kutya alá téve.

Mikor vetted a kutya házat? Gyakori, hogy eleinte amikor még új, nem használják, de a későbbiekben mikor megszokja már igen. Nálunk is így volt, az első hetekben nem használták, később már kedvenc lett.
Érdemes "csalikat" (finom falatokat) a végéig tenni sorba, hogy egyre beljebb csalja a kutyát, ha nem mer bemenni.
De ha ismeri, volt már bent, és nem is új a ház, akkor amikor fázik, be fog menni a házba. Egy rendesen hőszigetelt, megfelelő, nem túl nagy méretű kutyaházban nem fázik a kutya, és ezt tapasztalja is.

Pár hónapos volt a kutya, amikor hozzámkerült és azóta ez a háza. Évekig használta. Szalámi darabbal be tudom csalni. Megeszi, amíg ott vagyok vele jó esetben addig a házában marad, aztán ahogy ott hagyom ki is jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!